Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Γιώργος Παπακωνσταντίνου : Θα μετράνε όλες οι αποδείξεις


Θα μετράνε όλες οι αποδείξεις, πλην ΔΕΚΟ και αγοράς αυτοκινήτων, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του απόψε στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως οι αποδείξεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για να καλυφθεί μέρος του αφορολογήτου, πρόσθεσε όμως πως το όφελος δεν θα εξαντλείται εκεί, αλλά θα μπορεί να εκπίπτει και περισσότερο.
Γνωστοποίησε ακόμη πως οι φορολογούμενοι δεν θα προσκομίζουν τις αποδείξεις στην εφορία, αλλά θα καταγράφουν σε μία φόρμα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. το ΑΦΜ του εμπόρου).
Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα του Δημοσίου, σημείωσε πως θα γίνουν περικοπές ανάλογα με το ύψος τους.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς, απάντησε πως «η λογική μας δεν είναι λογική έκτακτης εισφοράς».
Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες, προανήγγειλε την αύξησή τους, αφήνοντας ανοικτό το χρόνο και το ύψος. Διαβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση οι αντικειμενικές δεν θα αυξηθούν με τρόπο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά.
Σε ερώτηση για την εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο, μετά τη γνωστή καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τόνισε πως η προσαρμογή στην απόφαση αυτή είναι αναπόφευκτη, διαβεβαιώνοντας όμως πως δεν θα θιγούν ώριμα δικαιώματα.
( Πηγή  Καθημερινή )

Δεν υπάρχουν σχόλια: