Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μπατζελή: «Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αγροτικά αιτήματα»

«Οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτές για όλους. Πρέπει όμως, να γνωρίζουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Είμαστε μια κυβέρνηση 100 ημερών και τώρα προχωράμε σε νέες δομές και τομές», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στο πλαίσιο επίσκεψης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

«Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος είναι μία από τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, μαζί με την Παιδεία και την στήριξη των ανέργων» τόνισε.
Η υπουργός δεν ήρθε ε επαφή με εκπροσώπους των αγροτών που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις από την Δευτέρα, ωστόσο απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το αγροτικό ζήτημα.
Στην πρόσκληση που έχουμε απευθύνει, ενόψει του εθνικού διαλόγου για τα αγροτικά, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπάρχουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν. Μπορώ όμως, να συζητήσω μαζί τους και σε οποιοδήποτε σημείο της γης», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έτσι την πιθανότητα διαλόγου με τους αγρότες ακόμη και επί των μπλόκων.
Ακόμα, η υπουργός αναφερόμενη στο θέμα του Αχελώου επεσήμανε ότι «κανένας νομός δεν θα διψάσει» ενώ υπογράμμισε: «Για να αποφύγουμε την σπατάλη του νερού απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης υδάτων».
Σχετικά με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν οι επιδοτήσεις προς όσους παράγουν.
Τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση οι ελάχιστες εγγυημένες τιμές. Ωστόσο, όπως είπε, «σκοπεύουμε να ορίσουμε παρεμβατικές τιμές, για να μην υποχωρούν κάτω από αυτές τα προϊόντα».
Για το ζήτημα των δανείων των αγροτών, δήλωσε ότι «θα εξεταστεί η ρύθμισή τους για όσα έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου».
( Πηγή : tvxs )

Δεν υπάρχουν σχόλια: