Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή Καραμάνλη στον Χριστοφοράκο.

Με επιστολή του μετά τις εκλογές του 2004, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ευχαριστεί τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, για την υποστήριξή του. Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», περιλαμβάνεται στη δικογραφία του σκανδάλου της Siemens ωστόσο, δικαστικά δεν έχει αξιολογηθεί μέχρι σήμερα.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 24 Μαΐου 2004. Είναι γραμμένη από τη Ρηγίλλης 18 και ο τότε πρωθυπουργός την απευθύνει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο υπό τον τίτλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η προσφώνηση «Κύριε Χριστοφοράκο» και η υπογραφή «με εκτίμηση, Κ. Καραμανλής» είναι χειρόγραφες. Πάνω αριστερά «σφραγίσθηκε» με στάμπα «Karamanlis» και υπογραμμίστηκε από τους θεματοφύλακες της. Η επιστολή κρατήθηκε στο αρχείο του Χριστοφοράκου (αρχείο Γενικής Διεύθυνσης στη Siemens Ελλάδος).
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Κύριε Χριστοφοράκο
Για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου το κόμμα μας διεξήγαγε έναν προεκλογικό αγώνα που, πέραν του νικηφόρου αποτελέσματος, κατά γενική ομολογία έθεσε τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού στην πατρίδα μας.
Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε το 45% του εκλογικού σώματος και η ανάθεση της εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Διακυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα.
Με εκτίμηση
Κ. Καραμανλής
Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Χριστοφοράκος στις 2/7/2009 ενώπιον της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ παραδέχθηκε πως ο ίδιος διαχειριζόταν το 2% του μαύρου χρήματος που μοίραζε στα κόμματα εξουσίας. Βεβαίωσε ότι ο Θ. Τσουκάτος έλαβε το 1998 ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ, από τη μητρική Siemens, ύψους ενός εκατομμυρίου μάρκων. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφοράκο, από το 2000 που άλλαξε το σύστημα «πληρωμών»: «έπαιρνα τηλεφωνήματα από τους δύο ταμίες των κομμάτων, ονομαστικά από τους κυρίους Κώστα Γείτονα από το ΠΑΣΟΚ και τον Βαρθολομαίο, υπεύθυνο για τα οικονομικά της ΝΔ. Αυτοί οι κύριοι έπαιρναν ρευστό, χωρίς φυσικά αποδείξεις... Για μένα ήταν καθαρό ότι αυτοί παρέδιδαν τα χρήματα στα κόμματα...».
Υπενθυμίζεται επίσης η δήλωση του κ. Καραμανλή κατά την περσινή συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ: «Η ΝΔ δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από τη Siemens, ούτε έχει δεχθεί χορηγία από αυτή. Είμαστε ανοιχτοί να έρθουν να εξετάσουν τα βιβλία».
Σύμφωνα με το mega, συνεργάτες του κ. Καραμανλή χαρακτήρισαν «πολιτικά ύποπτο» το γεγονός ότι δημοσιοποιείται αυτή η επιστολή (την ύπαρξη της οποίας δεν αμφισβητούν) λίγες ημέρες πριν συζητηθεί στη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Επίσης, ανέφεραν ότι πρόκειται για μία «τυπική επιστολή» που αποστάλθηκε μαζικά μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004 και τόνιζαν ότι στα ταμεία της ΝΔ δεν έχουν μπει χρήματα από τη Siemens με οποιαδήποτε μορφή. Το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και επισήμως η ΝΔ, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: