Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Μονάδα βιομηχανικών αποβλήτων στο κατώφλι των Οινοφύτων


Σε μικρή απόσταση από τα σπίτια των Οινοφύτων προορίζεται να τοποθετηθεί η νέα κεντρική μονάδα επεξεργασίας όπου θα φτάνουν χιλιάδες τόνοι υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων των βιομηχανιών της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου, όπως προκύπτει από τη μελέτη «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» των αποβλήτων που είχε ανατεθεί από το πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Την εποπτεία για τη μελέτη που παραδόθηκε εντός του Δεκέμβρη, είχε η καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου.
Έκπληξη προκαλεί ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία «υποδείχθηκε από τον δήμαρχο Οινοφύτων ως διαθέσιμη» όπως αναγράφεται στην τεχνική έκθεση. Η προτεινόμενη έκταση εμβαδού 15 στρεμμάτων, στη θέση Γλάρος, είναι μόλις 900 μέτρα μακριά από το κέντρο των Οινοφύτων και την εθνική οδό, ενώ τα τελευταία σπίτια του οικισμού θα βρίσκονται μόλις 200 μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις.
Στα «θετικά» της πρότασης συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στην έκθεση η γειτνίαση με τον ποταμό Ασωπό, όπου θα καταλήγουν τα επεξεργασμένα λύματα , η δυνατότητα αγοράς των παρακείμενων αγροτεμαχίων και η ανάγκη λειτουργίας λιγότερων αντλιοστασίων σε σχέση με τη λύση της εγκατάστασης εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σχηματαρίου.
(Πηγή : tvxs.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια: