Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Απόψεις και Ενστάσεις


Κύριε Διευθυντά
Σταθερή άποψη αυτού εδώ του blog είναι, αφενός ότι θα πρέπει να πάψουν οι κυβερνήσεις μειοψηφίας και αφετέρου ότι θα πρέπει το πραγματικό μωσαϊκό του λαού να εκφράζεται και μέσα στη Βουλή, διαφορετικά δεν ισχύει η έννοια της λαϊκής αντιπροσωπείας, αλλά της λαϊκής αλχημείας και της πολιτικής εξαπάτησης, που καμία σχέση δεν έχει με δημοκρατία.
Επομένως δεν μπορούμε παρά να πούμε Ναι  στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής όσο και την κατάργηση του 3% που....
μετατρέπει την πολιτική σε κλειστό κλάμπ και δεν επιτρέπει σε νέες κοινωνικές δυνάμεις να εκφραστούν πολιτικά μέσα στο Κοινοβούλιο και να ακουστούν στο ευρύτερο λαϊκό σώμα.
Κύριε Παπανδρέου, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Πιστεύεις στην πραγματική δημοκρατία ή όχι; Τόλμησέ το. Δεν είναι, βρε αδερφέ, μόνο το ΠΑΣΟΚ ικανό να κυβερνήσει τον τόπο ενώ όλοι άλλοι είναι δήθεν πολιτικά ανίκανοι τουλάχιστον να συγκυβερνήσουν.
Από το άλλο μέρος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποβάλει τις όποιες φοβίες της που την οχυρώνουν πίσω από το 40% (όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς), με την προσμονή ότι θα φθαρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να έρθει, έστω για λίγα χρόνια,  η σειρά της.  Θα πρέπει να κατανοήσει και η Νέα Δημοκρατία ότι η ενισχυμένη αναλογική τύπου νόμου «Παυλόπουλου», δεν της εξασφαλίζει τίποτα, εκτός του ότι ενισχύει την άποψη του 60 – 40, το οποίο με τέτοιες φοβίες δεν πρόκειται ποτέ να ανατραπεί.
Μόνο αν ο λαός απελευθερωθεί από το άγχος των μονοκομματικών κυβερνήσεων, που το μόνο που κάνουν είναι να αναπαραγάγουν διαφθορά, τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα κρατικιστικά  σύνδρομα που ευνοούν αυτό το 60 – 40.

Άποψη του : http://hassapis-peter.blogspot.com

Μετά τιμής 
ο Στειριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: