Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Διαδήλωση υπέρ του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη


Διαδήλωση συμπαράστασης στις μειονότητες οργανώθηκε χθες Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τον Πατριαρχείο Οίκο στο Φανάρι, με συνθήματα και πανό που τόνιζαν ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Η πρωτοφανής αυτή εκδήλωση, οργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων».
Οι διαδηλωτές φώναζαν μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» και κρατούσαν πλακάτ στο οποίο έγραφε στα ελληνικά «ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ»και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν "κλωβούς"».
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο "Κλωβός", που αποκαλύφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη πρόσφατα, είναι σχέδιο που επεξεργάζονται δυνάμεις του στρατού για την δολοφονία προσωπικοτήτων με στόχο να προκληθούν επεισόδια ανάλογα με τα Σεπτεμβριανά του 1955 που είχαν καταλήξει σε πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων της πόλης.
( Πηγή: tvxs.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: