Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Απροκάλυπτες διαβεβαιώσεις για συμβολή στην εσωτερική «ασφάλεια».


Το σύνολο της ιμπεριαλιστικής ατζέντας, με «παραινέσεις» για ένταση της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έθεσε στην ελληνική κυβέρνηση κατά τις επαφές που είχε χτες στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πρωτεύουσες Ελλάδας και Τουρκίας. Ο επικεφαλής της λυκοσυμμαχίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.


Ενδεικτική των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ομιλία που έκανε το πρωί ο γγ του ΝΑΤΟ στην ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Αφού μίλησε για «κοινές αξίες» ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ, σε αποστροφή του λόγου του για την οικονομική κρίση, είπε ότι η Ελλάδα «μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια του ΝΑΤΟ», εννοώντας, όπως εξήγησε στη συνέχεια, πως η «ασφάλεια» και η«σταθερότητα» που εξασφαλίζει το ΝΑΤΟ στα μέλη του, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για«οικονομική ανάκαμψη».

Επί της ουσίας, ο Ράσμουσεν εξέφρασε έμμεσα την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια σε συνθήκες κρίσης, και αναγόρευσε το ΝΑΤΟ σε εγγυητή της εσωτερικής «ασφάλειας». Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να επέμβει στο εσωτερικό των κρατών μελών του, αν κριθεί ότι απειλείται η «σταθερότητα» του αστικού συστήματος και τα στρατηγικά συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας.

Κάνοντας πιο σαφές τι εννοεί για τις «κοινές αξίες», σημείωσε ότι «έχουμε επιδείξει την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση αυτών των κοινών αξιών», για να αναφερθεί ακολούθως στο ότι «σταματήσαμε τη γενοκτονία στη Γιουγκοσλαβία (...) βοηθήσαμε το λαό της Λιβύης» κλπ. Απαρίθμησε δηλαδή τα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου πρωτοστάτησε με τη συμμετοχή της και η Ελλάδα, συνεισφέροντας στη σφαγή λαών και το διαμελισμό χωρών, προκειμένου να εξασφαλίσει στην ντόπια πλουτοκρατία καλύτερες θέσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της λείας.

Αναγνώριση για την εμπλοκή στο έγκλημα

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο γγ του ΝΑΤΟ έκανε ειδική αναφορά στη συνεισφορά της Ελλάδας, επισημαίνοντας το ρόλο της «βάσης της Κρήτης», όπως και στον «ενεργό ρόλο της Ελλάδας στη θαλάσσια ασφάλεια και στην καταπολέμηση της πειρατείας», ζητώντας έμμεσα παραπέρα εμπλοκή, καθώς «το ελληνικό εμπορικό ναυτικό είναι από τα κορυφαία του κόσμου».Επιβεβαιώνοντας ότι στις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη συζητήθηκε το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που αφορούν την ευρύτερη γειτονιά μας, συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Ο γγ του ΝΑΤΟ πρόβαλε το δόγμα περί παγκόσμιας κυριαρχίας της λυκοσυμμαχίας που είναι η βάση του «προληπτικού πολέμου» και των επεμβάσεων ανά τον κόσμο. «Για να προχωρήσουμε -είπε- πρέπει να έχουμε ασφάλεια και πέρα από τα σύνορά μας»... Πρόκειται για τον πυρήνα της στρατηγικής του ΝΑΤΟ, που νομιμοποιεί για λογαριασμό του οποιαδήποτε επέμβαση και οπουδήποτε στον πλανήτη, σε ρόλο παγκόσμιας κατασταλτικής δύναμης για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Α. Ράσμουσεν αντέστρεψε προκλητικά την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι η κοινή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ έδωσε «δυνατότητες για εκτόνωση των εντάσεων» και «χάρη στο ΝΑΤΟ έχουμε διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Κι αυτά όταν το ΝΑΤΟ έχει αναγορευτεί σε χωροφύλακα του Αιγαίου, ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή και θεωρεί «γκρίζες ζώνες» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με ευθύνη και των κυβερνήσεων του δικομματισμού, συνολικά των αστικών κομμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Κύπρο ανέφερε ότι «είναι αντικείμενο ανησυχίας το γεγονός ότι δεν έχει διευθετηθεί το Κυπριακό» καθώς η μη επίλυσή του «έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ» και έκανε έκκληση «για επίλυση του Κυπριακού σύντομα», σημειώνοντας ψευδώς ότι «τα σχέδια για επίλυση του Κυπριακού είναι πολύ κοντά στις θέσεις των δύο πλευρών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η «επίλυση του Κυπριακού θα είναι για το καλό των σχέσεων ΝΑΤΟ - ΕΕ».

«Πυροτεχνήματα» και διαβεβαιώσεις

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτές επιβεβαίωσαν την πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά στους δολοφονικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας, σε μια περίοδο που οξύνονται οι απειλές σε βάρος του Ιράν και άλλων χωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Ειδικά στη συνάντηση με τον Καρ. Παπούλια, ο τελευταίος αναλώθηκε σε πυροτεχνήματα για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική της λυκοσυμμαχίας, που για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης υπηρετεί και η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Στ. Δήμα, ο γγ του ΝΑΤΟ υπογράμμισε την ελληνική συμβολή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον γγ του ΝΑΤΟ ότι η κρίση «δεν έχει επ' ουδενί διασαλέψει το αμυντικό σύστημα της χώρας μας, η οποία παραμένει και θα συνεχίσει να είναι ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή για την ασφάλεια, τη συνεργασία και τη συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: