Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ 5 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Ο.Γ.Ε.)

 Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες σε συνδυασμό με την προσαρμογή της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών. Η αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού, αφού όλα τα λαϊκά δικαιώματα στον τομέα αυτό έχουν κηρυχθεί σε διωγμό.


Η Κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. και με την στήριξη της Ν. Δ.και του ΛΑΟΣ, επιδιώκει να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης , τα χρέη του δημόσιου τομέα της Υγείας, που δημιούργησε η επιχειρηματική δράση, με την απλόχερη στήριξη του κράτους. Αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή με αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες κρατικές παροχές στην υγεία.

Σε συγχορδία όλα τα μαζικά τους μέσα ενημέρωσης, έχουν αναλάβει να πείσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τις άγριες περικοπές και στην υγεία, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών», της «σπατάλης», των «τρωκτικών». 

Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους γιατί απαιτούν τα αυτονόητα, δηλαδή σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, που ήδη τις έχουν χρυσοπληρώσει και δεν τις έχουν. Ισχυρίζονται οτι για να έχουν υπηρεσίες υγείας, πρέπει να ξεχάσουν τις κρατικές παροχές, αφού αυτές πρέπει να πάνε για χρηματοδότηση και σε άλλα κίνητρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να επωμιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το μεγαλύτερο βάρος των πληρωμών και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο επιχειρηματικό τομέα υγείας.

Οι ασθενείς θα είναι με το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν αρχικά το χαράτσι των 5€ ή όσο παραπάνω αυξηθεί και στη συνέχεια, στην ολοήμερη λειτουργία να πληρώσουν σχεδόν το σύνολο της ιατρικής επίσκεψης, καθώς και ένα σημαντικό μέρος από τις εργαστηριακές και θεραπευτικές πράξεις, αφού αυτές δεν θα καλύπτονται.

Σήμερα υπάρχει όλος ο υλικός και πνευματικός πλούτος που δημιουργούν οι εργαζόμενοι καθημερινά για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες και στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος υγείας με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κοινωνικοποίηση όσων επιχειρηματικών μονάδων της υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις.

 Σ’ αυτή την κατεύθυνση διεκδικούμε:
ü  Ενιαίο , καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
 Να απαγορευτούν οι συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα. Δημιουργία αποκλειστικά κρατικής Βιομηχανίας Φαρμάκου.
ü  Το σύστημα Υγείας-Πρόνοιας θα εξειδικεύεται στη νεολαία, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στις ιδιαίτερες ανάγκες νησιωτικών και ορεινών περιοχών.
ü  Το βιβλιάριο Υγείας να εκδίδεται για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις , ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, θα έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
ü  Ολοκληρωμένα μέτρα και προληπτικές παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία (περιβαλλοντική ρύπανση, υγιεινά τρόφιμα κ.λ.π.). Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους  τόπους εργασίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: