Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Γενικευμένη εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων ζητά η τρόικα

Κρίση φοβούνται στην κυβέρνηση από το τελεσίγραφο της τρόικας για αλλαγή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, με γενικευμένη εφαρμογή τους και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η τρόικα θεωρεί πως ο νόμος της Λούκας Κατσέλη δεν έχει αποδώσει το παραμικρό και αξιώνει την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στοχεύοντας σε μειώσεις μισθών έως και 25%.


Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ενώ η κ.Κατσέλη επιμένει ότι ο νόμος ισχύει μόλις έναν μήνα και στο διάστημα αυτό δεν προλαβαίνει να παράξει αποτελέσματα.


Η συνάντηση της τρόικας με την υπουργό Εργασίας προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ενώ στο θέμα αναμένεται να παρέμβουν και οι κοινωνικοί εταίροι. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η προηγούμενη, ‘ήπια’ ρύθμιση της κ.Κατσέλη οδήγησε μεταξύ άλλων σε διαφωνία και διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου, πράγμα που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί στενά το θέμα, ώστε να προλάβει τα χειρότερα…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: