Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Όχι στο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας.
Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργασιακές-λαϊκές ανάγκες,
οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας.

 Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,
Μαζί με το ΠΑΜΕ, να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οικοδόμηση του «νέου» σχολείου που μόνο δεινά φέρνει για τη λαϊκή οικογένεια:
ü  ολοήμερη εξάντληση των παιδιών σε σχολεία χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τσουβαλιασμένα σε 30άρια τμήματα, με αναλυτικά προγράμματα σπουδών στηριγμένα στις δεξιότητες που θέλει η «αγορά» για τους αυριανούς εργαζόμενους της και όχι στη σύγχρονη επιστημονική μόρφωση, χωρίς βιβλία καθηλωμένα σε ηλεκτρονικά «μπιχλιμπίδια» που θαμπώνουν τους μικρούς ιθαγενείς…
ü  ταξική διαφοροποίηση, με σχολεία πολλών ταχυτήτων και εξατομικευμένη μάθηση ανάλογα με την κοινωνική – οικονομική – μορφωτική καταγωγή του κάθε παιδιού και βέβαια ανάλογα με την δυνατότητα των γονέων να υποστηρίζουν οικονομικά τη στοιχειώδη λειτουργία του «αυτόνομου» σχολείου τώρα που η κυβέρνηση έχει διατάξει «παύση πληρωμών» για τα σχολεία και η ευθύνη λειτουργίας τους περνάει στους Δήμους του «Καλλικράτη».
ü  συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Έτσι που χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να πεταχτούν στους δρόμους (βλ. τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά σχολεία). Είναι δηλωμένος ο στόχος του Υπουργείου για δημιουργία πολυδύναμων σχολείων των 300-400 παιδιών και διευθυντές manager.
ü  Επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους, πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, με αφορμή την κρίση βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ετοίμαζαν από καιρό.
Απαιτούμε:
§  Καμία κατάργηση, καμία συγχώνευση σχολείων. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης υπαγμένο στο κράτος και κατάργηση των ΣΔΙΤ.
§  Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα, 4) Όλα τα βασικά μαθήματα στις πρώτες διδακτικές ώρες.
§  Έκτακτο κονδυλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτρόπων. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. Να ανέβει η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
§  Ούτε ένα € από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων,  τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π.
§  Μέτρα για τους ανέργους γονείς και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς (επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού-μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, θέρμανση). Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος της αδιοριστίας-ανεργίας. Δωρεάν σίτιση, μεταφορά, περίθαλψη όλων των μαθητών.
§  Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικών. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου. 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
§  Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου 3848/2010 και του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü  Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
ü  Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία παιδεία για όλους
ü  Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
ü  Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει ούτε στη φτώχεια ούτε στην αμορφωσιά!

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: