Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αναζητώντας ενόχους...

Στους διαδρόμους της Βουλής τις τελευταίες ημέρες ακούγονται δεκάδες ονόματα.
Πρόκειται για πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens. Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά (;) το σκάνδαλο, οι διεργασίες είναι έντονες.
Αναζητούν τα πρόσωπα που θα πρέπει να παραπεμφθούν στην προκαταρκτική επιτροπή. Κατά πώς φαίνεται, όμως, δεν συμφωνούν. Σχεδόν κάθε βουλευτής προτείνει και από κάποιους για παραπομπή. Εχουν ακουστεί μέχρι και 23 ονόματα!
Ολα αυτά -που διόλου δεν παραπέμπουν σε σοβαρότητα ανάλογη του θέματος- γίνονται υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να βγάλουν πόρισμα (-σματα) και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Πίεση ωστόσο δέχονται οι βουλευτές (των κομμάτων εξουσίας) και από την ίδια την κοινωνία, που απαιτεί «κάποιος να πληρώσει για τα σκάνδαλα». Μια απαίτηση μάλιστα που έχει εισπράξει και η ίδια η κυβέρνηση, η ηγεσία της οποίας αναζητεί εσπευσμένα να δώσει απαντήσεις.
Χθες, τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου αναφέρονταν στην «εντολή» Παπανδρέου να παραπεμφθούν κάποιοι για το σκάνδαλο. Δικαιολογημένη η αγωνία του. Ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της επαπειλούμενης -και βέβαιης- παραγραφής του άλλου μεγάλου σκανδάλου για το Βατοπέδιο. Αν συμβεί το ίδιο με τη Siemens, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Το γνωρίζουν αυτό στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης. Όπως γνωρίζουν παράλληλα πως και η πλειονότητα των σκανδάλων της Siemens έχουν παραγραφεί. Απλώς, κερδίζουν χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: