Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Καυτές» αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα προωθήσει μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.
  • Στις 16 Ιουνίου λήγει η διορία που έχει δώσει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων προκειμένου, να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους και σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο εντός του καλοκαιριού, τις τελικές αλλαγές.
  • Οι βασικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, προβλέπουν την μείωση κατά 20%-40% του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης και την καταβολή της σε δόσεις, αύξηση κατά 2% του ορίου των ομαδικών απολύσεων για επιχειρήσεις με πάνω από 200 άτομα προσωπικό και τον επανακαθορισμό της ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Παράλληλα, οι νέοι κάτω των 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα αμείβονται με το 80% του κατώτατου μισθού και θα δημιουργηθούν ευνοϊκοί όροι για τις επιχειρήσεις  κυρίως μέσω επιδοτήσεων του ΟΑΕΔ, για νέους που θα απασχολούνται με συμβάσεις μαθητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: