Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

" Μαύρο " το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα αποφαίνεται το Ευρωβαρόμετρο

Ζοφερό το οικονομικό κλίμα στην χώρα σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο: Το 30,2% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) εκφράζει φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσει έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού του ή κάποιο δάνειο.


Το 34,9% των Ελλήνων (18% στην ΕΕ) που απασχολούνται δηλώνει ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα διατηρήσει τη σημερινή θέση εργασίας του και το 73% (49% στην ΕΕ) πιστεύει ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο»να βρει δουλειά σε περίπτωση που απολυθεί.
To 43,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δίνει μάχη καθημερινά, για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού, ενώ το 93,7% πιστεύει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί σημαντικά στη χώρα μας μέσα στο 2010.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας των Ευρωπαίων πολιτών που θεωρούν ότι έχουν πληγεί χειρότερα από τη δημοσιονομική κρίση.
Παράλληλα, το 69,3% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης.

Εξάλλου, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά στο 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί (8,3% στην ΕΕ) και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5% (3,7% στην ΕΕ).

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις, από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη σύνταξη από την προσδοκώμενη, ενώ το 17% (20,3% στην ΕΕ) θεωρεί ότι θα υποχρεωθεί να συνταξιοδοτηθεί αργότερα από όσο είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Ακόμη, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην ΕΕ) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: