Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά της κυοφορούμενης κοινωνικής εξέγερσης»


«Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά της κυοφορούμενης κοινωνικής εξέγερσης» υποστήριξε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθεί στις εργασιακές σχέσεις.
«Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθούν μονομερώς είτε με προεδρικά διατάγματα είτε με υπουργικές αποφάσεις αυτά που έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων» τόνισε ο κ. Στρατούλης
Τα μέτρα αυτά, όπως υποστηρίζει, αφορούν πιο φτηνές και εύκολες για τους εργοδότες απολύσεις εργαζομένων, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μισθούς πολύ κατώτερους από τον κατώτερο μισθό για τους νέους εργαζόμενους.
«Ενώ στη χώρα μας απλώνεται παντού μια "μυρωδιά από θειάφι" από τη συσσωρευμένη οργή των εργαζομένων, η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει ρίχνει λάδι στη φωτιά της κυοφορούμενης κοινωνικής εξέγερσης», τονίζει ο κ. Στρατούλης και καλεί «όλους και όλες στους δρόμους για να μη μετατρέψουν τη χώρα μας σε κοινωνικό νεκροταφείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: