Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με οργή και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι η πλειοψηφία του Δήμου Λιβαδειάς  μεθοδεύει  το κλείσιμο του Βρεφικού τμήματος του Α’ Βρεφονηπιακού σταθμού  Λιβαδειάς και την αύξηση των  τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς στα 70 ευρώ.
Είναι γνωστό ότι  οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καλύπτουν  τις ανάγκες των οικογενειών  και ιδιαίτερα των εργαζομένων  γυναικών για την φύλαξη και την  φροντίδα του παιδιού την ώρα  της εργασίας. Με την λογική ότι  το παιδί είναι κοινωνική οντότητα και επιβάλλεται να υπάρχει χώρος και άνθρωποι όπου η κοινωνικοποίησή του θα συντελείται με φροντίδα και υπευθυνότητα, πιστεύουμε ότι η Λιβαδειά έχει ανάγκη όχι μόνο του βρεφικού τμήματος που λειτουργεί αλλά και την δημιουργία νέου καθώς και την δημιουργία ακόμα παιδικών σταθμών , όπου όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα θα κοινωνικοποιούνται με την βοήθεια των βρεφονηπιοκόμων και των εργαζομένων σε αυτούς, χωρίς να πληρώνουν τροφεία, δωρεάν. Οι δε εργαζόμενες να είναι μόνιμοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Πάντα ο βασικός  λόγος είναι τα οικονομικά. Και λένε ψέματα η πλειοψηφία του Δήμου, ότι χρήματα δεν υπάρχουν . Είναι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κυβέρνηση που δεν αποδίδονται εδώ και χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Είναι τα «τσουχτερά» ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν τα νοικοκυριά στην πόλη μας. Είναι η φορολογία των εργαζομένων και ο μόχθος τους . Είναι τα πλούτη που παράγουν η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. παλιότερα , του ΠΑΣΟΚ σήμερα  τα χαρίζουν απλόχερα σ’ αυτούς που ευθύνονται για την κρίση για να γεμίζουν τα ταμεία τους!
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο κ. Δήμαρχος πιστός στην «γραμμή» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει πιέζει με τον τρόπο του, την κρίση να την πληρώσει ο λαός, όχι αυτοί που είναι υπεύθυνοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλέμποροι και μεγαλοεισαγωγείς.
Αν σήμερα ο Δήμος  ζητάει αύξηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, γιατί δεν μπορεί να τους λειτουργεί δωρεάν , και να πληρώνει το προσωπικό ,  φανταστείτε, τι έχει να γίνει όταν τα σχολεία θα περάσουν στην πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου με τον «Καλλικράτη»! Θα διαλυθεί ό,τι απομένει από τον δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα του και οι λαϊκές οικογένειες θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την μόρφωση των παιδιών και την κατηγοριοποίηση των σχολείων!
Επαγρυπνείτε και  ξεσηκωθείτε λοιπόν!! Σ’ αυτή την  επίθεση που κλιμακώνεται το μέτωπο πλουτοκρατίας, κυβέρνησης και «πρόθυμων  διαχειριστών» πρέπει να βρει απέναντί του τις εργαζόμενες, το εργατικό, λαϊκό κίνημα. Στις εκλογές του Νοέμβρη να πάρουν την κατάλληλη απάντηση. Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη , να ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που με συνέπεια και αγωνιστικότητα παλεύουν για τα δίκια του.
Γυναίκες, του καθημερινού μόχθου, έχουμε την δύναμη.
Να  κάνουμε την οργή μας ανατροπή!
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: