Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

δεν φταίνε γι’ αυτό οι κολασµένοι......

Κανείς δεν επιχαίρει για τα προβλήµατα της ευρωζώνης. Γιατί οι επιπτώσεις είναι το ίδιο σοβαρές για όλους όσους ζουν σε αυτήν τη ζώνη του λυκόφωτος, τόσο για τους πολέµιους όσο και για τους φίλους του κοινού ευρωπαϊκού νοµίσµατος. 
Για τις μικρές  χώρες που εγκατέλειψαν το εθνικό τους νόµισµα, τα υπεσχηµένα οικονοµικά οφέλη αποδείχτηκαν πρόσκαιρα. Εµειναν µονάχα οι αρνητικές επιπτώσεις από τις σκληρές δεσµεύσεις που ανέλαβαν. Και αυτές οι δεσµεύσεις γίνονται σήµερα ακόµη σκληρότερες από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, όπου τα «γεράκια των ελλειµµάτων» επιδιώκουν τη σωτηρία του ευρώ µε ακόµη περισσότερη λιτότητα. Το τίµηµα καλούνται να το καταβάλουν οι µικρότερες χώρες µε ακόµη βαθύτερη ύφεση.
Ο παράδεισος (του ευρώ) έχει το δικό του νόµισµα, αλλά αυτό το νόµισµα δεν έχει πια την ίδια πέραση. Οµως δεν φταίνε γι’ αυτό οι κολασµένοι. Αλλωστε ο δηµιουργός του τον έχτισε από την αρχή µε περισσή υστεροβουλία, υπολογίζοντας στα οφέλη που θα αποκόµιζε από τη σχέση εξάρτησης και υποταγής των πιστών. Γι’ αυτό ακόµη και σήµερα επιµένει στη λιτότητα των εναρέτων. Επιστρατεύει γι’ αυτό τα «γεράκια των ελλειµµάτων» που σπέρνουν τον φόβο πως, όσο οι αµαρτωλοί δεν σφίγγουν τα ζωνάρια τόσο πιο κοντά έρχεται η µέρα της Κρίσης. Οµως, τα γεράκια δεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της ψυχής των αµαρτωλών. Το µόνο που τους νοιάζει είναι να αρπάξουν από την τσέπη τους και την τελευταία δεκάρα. Εστω και µε την υπόσχεση ενός παραδείσου που δεν υπάρχει πια. 
Ρ. Βρανάς " ΤΑ ΝΕΑ "

Δεν υπάρχουν σχόλια: