Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

δια(περί)κοπές ...

Μήπως θα μπορούσε η ευρηματική κυβέρνησή μας να καταργήσει με Προεδρικό Διάταγμα την ήττα της Εθνικής μας απ' την Κορέα; Κάτι τέτοιο θα βελτίωνε το ηθικό των διεθνών μας εν όψει του αγώνα με την Αργεντινή.
Τώρα που ο ΣΕΒ πήρε απ' την κυβέρνηση αυτά που ήθελε, «αδειάζει» τον δυστυχή και νεόκοπο κυρ Λοβέρδο απ' τα «αριστερά». Το ίδιο και το ΔΝΤ, εν γένει το Διευθυντήριο. Αφήνει το κρίμα του αίματος στον υπερβάλλοντα ζήλο του ζηλωτή Υπουργού. Γενικώς η νεοφιλελεύθερη
ακροδεξιά αρέσκεται να τη βγαίνει απ' τα «αριστερά» στις στυμμένες λεμονόκουπες! - άνθρωποι είναι και τα τερατικά γκόλντεν μπόυς, θέλουν κι αυτά να κάνουν την πλάκα τους.
(Ασχέτως αν έχουν πάθει την πλάκα τους και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πόσω μάλλον οι ψηφοφόροι.) Όμως
η «πλάκα» δεν έχει τέλος! Αίφνης η «Καθημερινή» καλούσε τη Ν.Δ. (τη βδομάδα που πέρασε) να υπερψηφίσει το Ασφαλιστικό της Κυβέρνησης, αλλοιώς θα είναι ένα «λαϊκιστικό κόμμα»!
Καλεί δηλαδή η καλή εφημερίδα τη Ν.Δ. να φερθεί επιτέλους «ως ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα» και να υπερψηφίσει το πιο ακροδεξιό έκτρωμα που έχει επινοήσει κεντροαριστερή (όπως αυτοπροσδιορίζεται) κυβέρνηση από την εποχή των Γιρονδίνων.
Εδώ οι ευφημισμοί τρελαίνονται και -ω του εκσυγχρονισμού- καλούν «τον τραγουδιστή στο πόδι τους», ήγουν τον ψυχίατρο του ψηφοφόρου. Οστις ψηφοφόρος, άλλο κουκί έριξε στην κάλπη κι άλλο φυστίκι τού βγήκε.
Βράζει πλέον πολύς απ' τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ (κι αυτό είναι ελπιδοφόρο), λίγοι (πολλοί στα ΜΜΕ, αλλά λίγοι στην κοινωνία) προσπαθούν ακόμα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Ομως, το Αδικο διέβη τον Ρουβίκωνα. Και ο Ρουβίκων δεν είναι «κόκκινη γραμμή», είναι ποτάμι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: