Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Επιστολή Τσίπρα στον ΠτΔ με αφορμή τα εργασιακά

Για αλλοίωση των βασικών χαρακτηριστικών του πολιτεύματος, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις και η προγραμματισμένη κατάθεση σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι προτάσεις που δεν κινούνται απλώς στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά αλλοιώνουν με πρόδηλο τρόπο βασικά χαρακτηριστικά του πολιτεύματος μας, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, να αναμείνει την έκδοση του Πρακτικού Επεξεργασίας του από το ΣτΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "οι περιορισμένες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να δυσκολεύουν τον εκ μέρους σας έλεγχο του σεβασμού των θεμελιωδών (εθνικών και διεθνών) αρχών που θίγονται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και σε καμία περίπτωση δεν σας εισηγούμαι τη πρόκληση θεσμικής κρίσης".

Επίσης αναφέρει ότι "ως ρυθμιστής του πολιτεύματος έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την τήρηση και να εξασφαλίσετε την εφαρμογή του Συντάγματος τουλάχιστον ως προς τις διαδικασίες που αυτό προβλέπει".

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: