Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση !!!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό τον οποίο καλεί να τον πληροφορήσει εάν γνώριζε το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης που επρόκειτο να υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών και συμφώνησε – και αν ναι γιατί δεν ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για το ακριβές περιεχόμενό της.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας στην εξουσιοδότηση που παρασχέθηκε δια νόμου στον Υπουργό Οικονομικών για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελληνικής Δημοκρατίας  και των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ενσωματώθηκε τροπολογία της τελευταίας στιγμής στις 7-5-2010 με την οποία προβλέπεται ότι η εν λόγω δανειακή σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της.
Με βάση λοιπόν τα άρθρα 2.3, 2.4., 2.5. και 13  της εν λόγω δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να εκχωρήσουν ή να μεταβιβάσουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε από τα δικαιώματά τους, υπό την προϋπόθεση προηγούμενης γραπτής συναίνεσης όλων των δανειστών, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις στο ζήτημα αυτό, αναφέρει ο κ. Τσίπρας.
Γεγονός που σημαίνει ότι δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης υλικής ή πολιτιστικής αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως από τους δανειστές μας και μη εξόφλησής τους


Εδώ όλη η σύμβαση: http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1


Δεν υπάρχουν σχόλια: