Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το Δημόσιο μαθαίνει τον αριθμό των υπαλλήλων του!


ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ - ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ
Εντός του Ιουλίου θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η απογραφή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού) προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η καταβολή των μισθών τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μια διαδικασία που υπόσχεται την απλοποίηση της καταβολής των αμοιβών του Δημοσίου.
Η διαδικασία της απογραφής
Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία απογραφής όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Ιουλίου, ενώ όσον αφορά τους υπόχρεους της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπ. Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπ. Οικονομικών η απογραφή τους θα προηγηθεί το διάστημα 1 με 9 Ιουλίου.
Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, η οποία θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών ενώ θα ακολουθήσει διασταύρωσή τους και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης.
Κατόπιν των παραπάνω διαδικασιών και της διασταύρωσης στοιχείων θα αποδίδεται σε κάθε δημόσιο υπάλληλο ένας μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου, ενώ αντίστοιχος κωδικός θα εκδίδεται στο εξής σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου.
Ενιαία Αρχή Πληρωμών
Η ΚΥΑ προβλέπει και τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στη Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η Αρχή θα καταβάλλει μέσω τραπεζικού λογαριασμού τις πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, αποζημιώσεις του προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων, τα οποία απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.
Όπως ορίζεται, κατόπιν των ημερομηνιών έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού. Σημειώνεται, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι «όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν πληρώνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών απλώς δεν θα πληρώνεται».
Σπύρος Χριστόπουλος "City Press"

Δεν υπάρχουν σχόλια: