Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Guardian: "Ελληνικά νησιά προς πώληση"


Ήξεραν κάτι οι Γερμανοί βουλευτές που είχαν δηλώσει τον Μάρτιο πως για να σωθεί η Ελλάδα από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα πρέπει να πουλήσει τα νησιά της;
Μετά από το πολυσυζητημένο δημοσίευμα της Γερμανικής Bild τον Μάρτιο με τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Πουλήστε και την Ακρόπολη!» η Βρετανική Guardian υποστηρίζει πως η πρόταση των Γερμανών μάλλον εισακούστηκε, αφού γίνεται «απελπισμένη προσπάθεια από την Ελλάδα να σώσει την οικονομία της» πουλώντας μικρά νησιά αλλά και μεγάλες εκτάσεις του δημοσίου σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Ρόδος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας σε συνδυασμό με την αδυναμία ανάπτυξης υποδομών και εκμετάλλευσης των μικρών νησιών οδηγούν στα εν λόγω σενάρια.
Άλλο που δεν ήθελαν οι ισχυροί διεθνείς επενδυτές που αμέσως άρχισαν να κάνουν όνειρα για ιδιωτικούς ηλιόλουστους παραδείσους με φόντο το Ελληνικό γαλάζιο. Φήμες θέλουν τον Ρώσο μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο εκπρόσωπός του έσπευσε να τις διαψεύσει.
Βρετανός αναλυτής ανέφερε ότι «είναι κρίμα αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, αλλά η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι τουλάχιστον προετοιμασμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της».
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η πώληση ή μακρόχρονη εκμίσθωση ελληνικών νησιών θα ενίσχυε τα κρατικά ταμεία και θα προσέλκυε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και φορολογητέο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: