Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η αποκρουστική λατρεία της επιχειρηματικότητας - Να «απολυθούν χωρίς αποζημίωση» οι αντιλαϊκές πολιτικές...

Η αποκρουστική λατρεία της επιχειρηματικότητας


Εντάξει, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι υπέρτατος στόχος της ιδεολογίας του κόμματος, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, είναι «η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας» και «η απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», αλλά η λατρεία και η αποθέωση των επιχειρήσεων όπου έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. 
Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά, ταύτισε τους εφοπλιστές με την «καλή μοίρα της Ελλάδας», τους αποκάλεσε «παράδειγμα που δίνει κουράγιο σε όσους πιστεύουμε ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να ανθίσει και μέσα στην Ελλάδα» και ζήτησε τη βοήθειά τους για «να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα»! 
Τη σκυτάλη πήρε ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση, δήλωσε ορθά - κοφτά ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση «εάν δεν τονωθεί η επιχειρηματικότητα», διαβεβαιώνοντας μάλιστα το εκλεκτό ακροατήριο ότι «είμαστε σύμμαχοί σας». 
Τους ξεπέρασε όλους όμως ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τασούλας, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στο «Real fm»), δε δίστασε να χαρακτηρίσει τους επιχειρηματίες της χώρας «ήρωες»(!), τους οποίους μάλιστα, όπως είπε, «θα πρέπει να τους παρασημοφορεί κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»! Ελεος! Δεν αντέχεται το αποκρουστικό αυτό θέαμα, το αηδιαστικό «γλείψιμο», δηλαδή στους καπιταλιστές, που επιχειρούν μάλιστα να τους εμφανίσουν ως μεσσίες. Όμως, ας συνεχίσουν γιατί αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της βάρβαρης πολιτικής τους.
*************
Να «απολυθούν χωρίς αποζημίωση» οι αντιλαϊκές πολιτικές...
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από προφανές ότι οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης πρέπει να ...απολυθούν άμεσα! Χωρίς καμία 4μηνη ή άλλη προειδοποίηση, και φυσικά χωρίς καμία αποζημίωση!






Γιατί όταν οι συμβάσεις καταργούνται, οι μισθοί ψαλιδίζονται, τα εργασιακά δικαιώματα πάνε περίπατο και οι εργοδότες αφήνονται ελεύθεροι να απολύουν όποιον θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν, τότε, μόνο τέτοιες λύσεις έχουν νόημα.
Κι αν για να τους απολύσουμε όλους αυτούς πρέπει να γίνουμε «αφεντικά» σε αυτή τη χώρα, απλούστατα, ας το κάνουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορούμε. Αρκεί να το θελήσουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης καλύτερα να μη συζητήσουμε. Ακόμα και οι «κραγμένοι» φιλοκυβερνητικοί τηλε-αστέρες ...χτες ψέλλιζαν επιχειρώντας να υπερασπιστούν τα μέτρα!

Γιατί ήταν φανερό πως ήξεραν και ότι λένε παραμύθια και ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να τους πάρει με τις ντομάτες.
Εμφανώς κάτι επιχειρήματα του είδους «πρέπει να πάρουμε τα μέτρα γιατί αλλιώς δε θα πάρουμε τα λεφτά» μόνο οργή, θυμό και αγανάκτηση προκαλούν. Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν.
ΕΙΔΙΚΩΣ ΠΑΝΤΩΣ πρέπει να ασχοληθούμε με το σοβαρότατο ερώτημα που έθεσαν από το δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ.
Θα «περάσουν» ή όχι τα μέτρα από τη Βουλή; Ηξεραν ή όχι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφισαν το μνημόνιο ότι τα μέτρα θα ήταν τόσο σκληρά...
Εξαιρετικό ερώτημα. Δηλαδή, πού πήγε το μυαλό τους, τι φαντάστηκαν και τι υποψιάστηκαν οι άμοιροι αυτοί βουλευτές όταν είδαν τι περιείχε το μνημόνιο;
Γιατί ακόμη και ο πλέον άσχετος με την οικονομία εργαζόμενος είχε αντιληφθεί πολύ καλά πού πάει το πράγμα. Τόσο αφελείς είναι πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: