Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Siemens: Οι πρώτοι δέκα πρώην υπουργοί που θα ελεγχθούν


Σε έναν κατ’ αρχήν κατάλογο με τα ονόματα δέκα πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί στο παρελθόν και εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens κατέληξε η εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο Siemens. Aπό τους 10 πρώην υπουργούς θα ζητηθεί, επίσης, με προσωπική επιστολή να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Πρόκειται για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη.
Πρόκειται για υπουργούς, οι οποίοι είτε υπέγραψαν συμβάσεις, είτε ήσαν νόμιμοι εκπρόσωποι ως μέτοχοι του Δημοσίου, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης για τον ΟΣΕ. Οι υπόλοιποι σχετίζονται με συμβάσεις είτε του ΟΤΕ, είτε του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, και της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας σημείωσαν ότι «η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει ύποπτη σχέση, ούτε προδικάζει πορισματική διαπίστωση».
Η σύνταξη του καταλόγου δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς αντιδράσεις, τόσο ερκ μέρους των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων όσο και των υπολοίπων, ενώ η επισήμανση είναι ότι ο κατάλογος δεν έχει κλείσει.
Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι στην εξεταστική έχουν αποφασιστεί ότι κριτήρια για να ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών είναι η υπογραφή των συμβάσεων, τη τροποποίησή τους και η παραλαβή και ότι μέχρι τώρα απόφαση της εξεταστικής δεν υπάρχει.
Από την πλευρά του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) τονίσθηκε ότι «ο κατάλογος των ονομάτων που κυκλοφόρησε αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια κι ότι η απουσία ονομάτων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ελπίζεται να οφείλεται σε αστοχία και όχι σε σκοπιμότητα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι κύριοι μας δουλεύουν άγρια!!!!

Πρόκειται για κίνηση που κινείται μεταξύ υποκρισίας και αφέλειας: Ποιος υπουργός θα πάρει μίζα και θα την αποταμιεύσει στον τραπεζικό του λογαριασμό;