Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

S&P: H Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση μέχρι το τέλος του χρόνου - Αναπόφευκτη η χρεοκοπία.


Mέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε ο οικονομολόγος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, David Beers, σε συνέδριο στο Πεκίνο.
O ίδιος, μόλις πριν από ένα μήνα, είχε προβεί σε παρόμοιες εκτιμήσεις, αναφέροντας ότι θεωρεί αναπόφευκτο γεγονός την πτώχευση της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρωζώνη στο εγγύς μέλλον.

Ο Beers αναφέρθηκε και στην υποβάθμιση των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του οίκου αξιολόγησης ότι έκανε το καθήκον του. «Δεν υπήρχε κανένα λάθος στην αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας ότι εφαρμόστηκε διαφορετικός τρόπος υπολογισμού από αυτούς που χρησιμοποιεί το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Επιπλέον, ο Beers υποστήριξε ότι ορισμένες αναπτυγμένες χώρες θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις από τη γήρανση του πληθυσμού τους, ενώ και η Κίνα θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Μάλιστα, δε δίστασε να αναφέρει ότι ο παράγοντας αυτός, με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη δημοσιονομική κατάσταση των χωρών δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: