Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το ΕΜΠ αντιδρά στο νέο νομοσχέδιο.


Οι πρώτες αντιδράσεις των πανεπιστημίων στο νέο Νόμο Πλαίσιο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από τη Βουλή ξεκίνησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στο ΕΜΠ ελήφθη την Παρασκευή απόφαση από τη σύγκλητο, η οποία παρατείνει κατά μία εβδομάδα την έναρξη της εξεταστικής περιόδου που θα ξεκινούσε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.
Με την απόφαση της Συγκλήτου ορίστηκε πως η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γενικές συνελεύσεις καθηγητών και φοιτητών στο Ίδρυμα για να αποφασιστεί η στάση τους απέναντι στο νέο Νόμο-Πλαίσιο ενώ την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.
Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων «την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

Η Σύγκλητος αποφάσισε ακόμη «να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου», ενώ τονίζει ότι τονίζει ότι «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Πολυτεχνειακής κοινότητας στην περίοδο των εξετάσεων».
Για τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις στα  πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών με θέμα το νέο Νόμο.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ήδη έχει εκδοθεί απόφαση κατά των διατάξεων του νέου Νόμου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση σχετική με την εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε πολλές σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: