Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ιερώνυμος: Τρίζει ο κοινωνικός ιστός


Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Δημόσια αποδοκίμασε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, στην τελετή θεμελίωσης ξενώνα φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
Ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαδέχτηκε «έναν άλλο χαρισματικό ηγέτη, τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο» και κάλεσε την Εκκλησία «να μην παραμένει βουβή» και «να βγει μπροστά» για να ξαναφέρει την ελπίδα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
«Δεν μου λείπει το θάρρος, κύριε Ψωμιάδη. Μιλάω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και προέτρεψε με νόημα όσους έχουν κάποιο ταλέντο να μην το χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά για να βοηθήσουν τους άλλους.
«Προορισμός μου είναι να κρατήσω την ιεραρχία ενωμένη, σαν μια οικογένεια, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό που τρίζει», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και, φέρνοντας ως παράδειγμα την τραγωδία της Κύπρου, υπογράμμισε ότι όπου δεν υπήρξε διάκριση των ρόλων Εκκλησίας και Κράτους οι συνέπειες ήταν καταστροφικές.
Λίγο νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε την ίδρυση Κοινού Ταμείου της Εκκλησιαστικής Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο θα ενταχθεί όλη η περιουσία της Αρχιεπισκοπής και των μοναστηριών της. «Τα εισοδήματα από αυτή την περιουσία, που ελπίζουμε ότι γρήγορα θα αποδεσμευτεί, δεν θα πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες ούτε στις μετοχές της τραπέζης· θα πάνε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες αυτού του λαού», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο ξενώνας φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών (Ηπείρου 25, πίσω από το «Θεαγένειο») θα φέρει την ονομασία «Θεοξενεία» και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 35 άτομα. Θα οικοδομηθεί σε ένα χρόνο με δαπάνη της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα οικοδομήσει την ερχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και ξενώνα για 25 φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: