Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κανείς δεν ξεσηκώνεται για ένα ακυρωθέν γκολ !!!!!


Τις τελευταίες ημέρες πολύς θόρυβος έχει γίνει τόσο για το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναικού όσο και για τις εμπρηστικές δηλώσεις μετά τον αγώνα και την επόμενη ημέρα από τον πρόεδρο του ΟΣΦΠ κο Μαρινάκη. Παροκολουθήσαμε όλοι τις σκηνές βίας που ακολούθησαν την λήξη του αγώνα, τις επιθέσεις σε ΕΠΟ, SuperLeague, την διαμαρτυρία οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο κτίριο της ΕΡΤ.


Αρκετοί που δεν έχουν σχέση με τα του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνουν να απορούν με... αυτήν την αντίδραση. Μερίδα των δημοσιογράφων προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι, μερικοί χούλιγκαν διαμαρτύρονται γιατί έχασε η ομάδα τους άδικα. Και όλοι μαζί ερωτούν πως δεν αντιδρά ο κόσμος για τα μέτρα που υφίστατε, δεν υπερασπίζετε το εισόδημα του από τα αντιλαικά μέτρα της κυβέρνησης ενώ τρέχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μεγαλο-παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε λοιπόν το υπόλοιπο άρθρο και θα αντιληφθείτε ότι, η σήψη του πολιτικού συστήματος πέρασε και στο ποδόσφαιρο. Και ότι το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη απλά πυροδότησε την συσσωρευμένη οργή των πολιτών.

Η γιγάντωση του ΟΣΦΠ στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τότε ο πειραικός σύλλογος ήταν φορτωμένος με δισεκατομμύρια χρέη προς το ελληνικό δημόσιο κληρονομιά των προέδρων του Κοσκωτά και Σαλιαρέλη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όπως έχει αποκαλυφθεί τώρα ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο στον Κόκκαλη μέσω των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, με αιφνίδια νομοθετική ρύθμιση που πέρασε νύχτα από την βουλή απαλλάσσει τον ΟΣΦΠ από σημαντικό μέρος των χρέων του ενώ το υπόλοιπο το διακανονίζει με τακτικές πληρωμές προς το ελληνικό δημόσιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως γνωστόν έπεσε το 1993 με τις εκλογές τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου. Την ίδια περίοδο ο κος Κόκκαλης αναθέτει στον κο Γεώργιο Λούβαρη καθήκοντα αντιπροέδρου στον ΟΣΦΠ. Οι σχέσεις του κου Λούβαρη με το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές από την δεκαετία του 80. Μερικοί θα θυμούνται ότι, ήταν κατηγορούμενος για τα σκάνδαλο με τα Μιράζ που τότε ονομάστηκε ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

ΑΠό το 1996 ο ΟΣΦΠ αρχίζει και αποκτά σημαντική δύναμη στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκτώντας τον έλεγχο της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ κοκ. Παράλληλα αρχίζει και μια επίθεση προς τα ΜΜΕ. Το ίδιο καιρό ή λίγο αργότερα εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ο Πρωταθλητής που τάσσεται φιλικά προς τον ΟΣΦΠ.

Ο ένας από τους εκδότες της συγκεκριμένης εφημερίδας έιναι ο κος Θέμος Αναστασιάδης, γνωστός σήμερα για την υπόθεση Ζαχόπουλου με το DVD και τα 5 εκ. ευρώ. Ο ΟΣΦΠ αρχίζει και κερδίζει το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο ενώ πολλοί από τους αντιπάλους του διαμαρτύρονται για το καθεστώς της διαιτησίας που επικρατεί. Αυτά δεν πτοούν τον ΟΣΦΠ και τον κο Κόκκαλη. Στόχος γίνεται το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, το 5ο κοκ.

Στόχος που ποτίζει με φανατισμό και τον πιο ψύχραιμο φίλο του ΟΣΦΠ. Εκείνη την περίόδο ο κος Κόκκαλης είναι παντοδύναμος. Η σχέση του με την Ζήμενς και τους διαγωνισμούς του ελληνικού δημοσίου τον έχει κάνει τον ισχυρότερο παίκτη στην ελληνική αγορά.

Μπορεί ο ίδιος πρόσφατα στην εξεταστική της Ζήμενς να το αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι υπήρξαν ανταγωνιστές με τον κο Χριστοφοράκο οι αποδείξεις όμως είναι συντριπτικές. Απορεί ο μέσος πολίτης πως μπορεί να ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ο κος Κόκκαλης και να μην βρέθηκε ένας βουλευτής να του δείξει την παρακάτω εικόνα.


Πως είναι δυνατόν ο ανταγωνιστής σου, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του κου Κόκκαλη, να σου προσφέρει χορηγία σε μια ποδοσφαιρική ομάδα με την οποία έχεις ταυτιστεί;;

Μόνο και μόνο η παρέλαση των ονομάτων που έχει γίνει στις δύο προηγούμενες παραγράφους αρκεί για να εξηγήσει ότι οι αντιδράσεις αυτή τη στιγμή δεν έχουν αποκλειστική σχέση με το ποδόσφαιρο. Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο επιτράπηκε να ισχύσει η νοοτροπία του ισχυρού με βάση τα μέσα και τις άκρες που έιχε σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Μια νοοτροπία που εκείνη την περίοδο επικρατούσε στην κοινωνία. Ως συνέπεια στήθηκε ένα σύστημα που επηρέαζε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά δεν ήταν ανεξάρτητο από την κοινωνία και την πολιτική.

Υπήρξε η προβολή του και η διαστρέυλωση της πραγματικότητας μέσω των ΜΜΕ. Με ναυαρχίδα την κρατική τηλεόραση και τις χορηγίες της προς αυτό το σύστημα. Δεν είναι παράδοξο που όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων μιλούν για ακραία μεροληπτική στάση της ΕΡΤ στις μεταδόσεις του ΟΣΦΠ στους μεταξύ τους αγώνες.

Είχε εξασφαλιστεί το καθεστώς της ατιμωρησίας. Φίλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ μου θύμισαν ότι ο υπεύθυνος Αττικάρχης το 2003, που είχε την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα της Ριζούπολης μεταξύ των δύο μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου κος Τριτσώνης, σήμερα είναι υπεύθυνος ασφαλείας του ΟΣΦΠ. Ανταμείφθηκε μάλλον για τις απίστευτες σκηνές καφρίλας εκείνου του αγώνα.

¨Ηταν εδραιωμένη η πολιτική ασυλία αφού οι πολιτικοί συνωστίζονταν ο ένας μετά τον άλλο (από όλα τα κόμματα) στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ.

Άλλωστε με τι κληρονομιά έγινε δήμαρχος Πειραιά ο κος Φασούλας ή βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο ο κος Ανατολάκης;;
Και τέλος υπήρξε χρηματοδότηση με τα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου.

Το γήπεδο Καραισκάκη άλλωστε εντάχθηκε στα σχέδια των Ολυμπιακών Αγώνων και από στάδιο που φιλοξενούσε και αθλήματα στίβου μετατράπηκε σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο που εξασφαλίζει έσοδα για τον ΟΣΦΠ που δεν έχουν οι ανταγωνιστές του.

Η οργή συνεπώς που παρατηρείται δεν είναι προϊόν μιας λάθος απόφασης ενός διαιτητή. Είναι οργή απέναντι σε ένα καθεστώς που δημιουργήθηκε, το οποίο αφού στέρησε τους κόπους των ποδοσφαιριστών μέσα στα γήπεδα τώρα στερεί τους κόπους των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Είναι η συσσωρευμένη οργή όλων που βλέπουν αυτούς που πλούτισαν την εποχή των παχιών αγελάδων για την χώρα μας να επιβιώνουν και στην σημερινή των ισχνών.

Δ.Κ.
Έστειλε ο φίλος Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: