Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Όγανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ  Λιβαδειάς (αυτοαπασχολούμενοι), το Πανοικοδομικό Μέτωπο Λιβαδειάς καλούμε τον λαό της πόλης μας σε 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες Χιλιάδες εργαζόμενοι είμαστε σε απόγνωση είτε γιατί δουλεύουμε και είμαστε απλήρωτο 2-3 μήνες, είτε γιατί έχουμε υποστεί μείωση μισθών από την εργοδοσία 15% και 20% , είτε γιατί μας επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία που μειώνει τους μισθούς μας, είτε γιατί μας πέταξαν στην ανεργία και δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε φόρους ούτε λογαριασμούς, είτε γιατί τα μαγαζιά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είτε με την πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, καλούμαστε από την κυβέρνηση να κάνουμε και άλλες θυσίες για να μειώσουμε το χρέος.
• Καλούμαστε να πληρώσουμε εισφορά που τη λένε προκλητικά ¨αλληλεγγύης¨.
 • Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12000 ευρώ στα 8000 ευρώ και με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.
 • Καλούμαστε να πληρώσουμε και νέο φόρο στα ακίνητα.
Εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Να υποκύψουμε στην επίθεση ή να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να αντισταθούμε. Η επιλογή του αγώνα δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και αναγκαία , αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα.
Με το σύνθημα ¨αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία , ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία¨ καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τις νέες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες  
ü  Να φέρουμε και να καταθέσουμε στα γραφεία του  σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς , Συνταξιούχων Λιβαδειάς  τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την εφορία και μαζικά και συλλογικά με την Επιτροπή Αγώνα  να επιστρέψουμε τα εντάλματα αυτά, απαιτώντας την κατάργηση τους

ü  Να οργανωθούμε με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους άνεργους και στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς δάνεια και φόρους.
Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια , στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία είναι ένα πρώτο βήμα μαζικής λαϊκής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ   
10.00 το πρωί

Η παραλαβή των σημειωμάτων θα γίνεται από την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη και κάθε μέρα το πρωί 10-12 και το απόγευμα 7-9 στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και Συνταξιούχων Λιβαδειάς  που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς στην Πεσόντων Μαχητών.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας  6974586999  Πελέκης Γιώργος
                                                 6973310223  Κοντογιάννη Τασία
                                                 6973311744  Τάτση Νατάσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: