Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Θανάσης Καρτερός

Δεν λείπουν τα αστεία από το δράμα των κυβερνητικών μέτρων -αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Μάλιστα το περισσότερο χιούμορ φαίνεται να το διαθέτει ο ανεξάντλητος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τείνει ταχύτατα να εξελιχθεί από τσάρο της οικονομίας σε βασιλιά του γέλιου. Με τις φαιδρές του εθνικοκοινωνικές ατάκες όταν ανέλαβε το υπουργείο, με τον ξεκαρδιστικό του τσαμπουκά απέναντι στην τρόικα, πριν λίγες μέρες και με την προτροπάδην υποχώρηση βεβαίως.



Θα πείτε, για γέλια είμαστε τώρα; Όχι φυσικά, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και τις προσπάθειες του θιάσου -με επικεφαλής τον επικεφαλής του, ο οποίος ετοιμάζεται να μας μιλήσει σήμερα για ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη. Την πόλη από την οποία μας διαβεβαίωσε, και γελάσαμε πολύ, ότι υπάρχουν λεφτά -για να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν και να μας βγει το γέλιο ξινό διάλεξε το Καστελόριζο, αν θυμάστε, να μη μένει καμιά περιοχή της χώρας παραπονεμένη.

Αφορμή για τις χαρούμενες σκέψεις είναι η δημοσίευση της λίστας των εταιρειών που έχουν φεσώσει το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια. Μια δημοσίευση η οποία διαφημίστηκε ως επαναστατική πράξη, ως επίθεση της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο, ως η τιμωρός σπάθη επί της κεφαλής των κακοπληρωτών, ως μια πράξη σοσιαλισμού, ρε παιδί μου, εν μέσω βαρβαρότητας. Για να αποδειχτεί τελικώς πράξη σουρεαλισμού, και να σκορπίσει μάλλον το γέλιο παρά το φως ο ήλιος της δικαιοσύνης της.
Διότι, όπως και να το κάνουμε, να είναι πρώτος ο κρατικός ΟΣΕ στον κατάλογο, να ακολουθούν η Ολυμπιακή και διάφορες δημόσιες επιχειρήσεις, να κατέχουν εξέχουσα θέση η Γραμμή και η Τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά, δεκάδες εταιρίες των οποίων όχι μόνο η λειτουργία έχει σταματήσει από αμνημονεύτων χρόνων, αλλά και τα αφεντικά έχουν αποδημήσει εις Κύριον -και άντε βρες τους- έχει την πλάκα του. Κι αν δεν αποκαλύπτει το θαμμένο χρυσό που έψαχνε ο χρυσοθήρας Παπανδρέου, αποκαλύπτει όμως ότι οι κυβερνήσεις φεύγουνε, μα οι παπάρες μένουν.

Τελικώς η μοναδική ελπίδα για να βάλει ένα γκολ ο Βενιζέλος ήταν η ΑΕΚ,  αλλά όπως αποδείχτηκε κατά λάθος μπήκε κι αυτή στον κατάλογο, αφού έχει ρυθμίσει τα χρέη της και πληρώνει. Τι να πεις. Ας παίζουν, αλλά πόσο θ' αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: