Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου της Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη.


 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


Συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, πραγματοποίησε η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, με θέμα την ενημέρωση για τις ενέργειες με τις οποίες η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να υπερασπίσει την 14/09/2011, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τις αξιώσεις των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου που έχουν δικαιωθεί με θετικές αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών και Ιταλικών Δικαστηρίων.

Η αναπληρώτρια Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που πιστεύει στο διεθνές δίκαιο χωρίς εκπτώσεις, η Ελλάδα την 14/01/2011 παρενέβη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση της δικαστικής ασυλίας του κράτους της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, που αφορά στην καταδίκη της Γερμανίας από Ιταλικά δικαστήρια για τη σφαγή στο Δίστομο.

Η παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης έγινε δεκτή αρχές Ιουλίου 2011 και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία 15 έναντι μιας ψήφου.

Η θέση της Κυβέρνησης υπέρ των συμφερόντων του Διστόμου εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητη, γι’ αυτό άλλωστε έχει ορισθεί πληρεξούσιος Δικηγόρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Στέλιος Περράκης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ώστε να υπερασπισθεί όσο το δυνατόν αρτιότερα τις Ελληνικές θέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: