Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η μπλόφα Βενιζέλου.


Του Αντώνη Δελλατόλα
Χαρτιά δεν ξέρω ούτε παίζω, αλλά λένε ότι στην πρέφα πρέπει να ξέρεις πότε μπλοφάρεις, ειδάλλως θα την πατήσεις.

Αυτό έπαθε ο Βενιζέλος, όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό και διοχέτευσε στα ΜΜΕ ότι τα σπάει με τους τροϊκανούς για να κάνει «πολιτική διαπραγμάτευση».
Την επομένη, τα πήρε πίσω λέγοντας περίπου ότι δεν τρέχει τίποτα, θα τα ξαναπούμε σε δέκα μέρες.
Μια μέρα μετά (την Κυριακή), έβγαλε ανακοίνωση για να μας πει ότι δεν καταλάβαμε καλά τις διευκρινίσεις του, να προσέχουμε τι λέει και άλλες φανφαρολογίες, ανούσιες, κουραστικές και χωρίς πολιτικό αντίκρισμα.
Ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στις χθεσινές ανακοινώσεις για τα μέτρα - «εξπρές» που θα διαλύσουν όσα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας δεν έχουν διαλυθεί. Επί δικαίους και αδίκους λοιπόν, αφού η κυβέρνηση έχει καταφέρει να χάσει και στα δύο ταμπλό. Και λάθος μνημόνιο εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή, χωρίς διαπραγματεύσεις και χωρίς προτεραιότητες, και συνάμα δεν το εφαρμόζει.
Δυσαρεστεί και τους μέσα και τους έξω.
Πρέπει όμως να βγάλουμε ένα πολιτικό συμπέρασμα: Ο Βενιζέλος ξεκίνησε με διαφορετικό αέρα στο υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τώρα μετράει τρία λάθη που κοστίζουν τα μέγιστα στη χώρα. Τη διαπραγμάτευση των εγγυήσεων με τη Φινλανδία και τους ψευτο-τσαμπουκάδες με την τρόικα που κατέληξαν στο χθεσινό φιάσκο του ίδιου και της κυβέρνησης. Λέει μια παροιμία: «Του γάιδαρου δεν του έφτανε μονό σχοινί αλλά το ήθελε διπλό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: