Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

RBS: "Βίαιη" πτώχευση της Ελλάδας στις 11 Δεκεμβρίου!

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών της Royal Bank of Scotland (RBS), για τη χώρα μας καθώς εκτιμούν ότι η Eλλάδα θα χρεοκοπήσει γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου, στη μεθεπόμενη δηλαδή επίσκεψη της τρόικας στην Aθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, που είναι προγραμματισμένη στις 11 Δεκεμβρίου.



H εξέλιξη αυτή, εκτιμάται από τη RBS, ότι θα αποφευχθεί επί του παρόντος για λόγους τακτικής, ενώ όταν συμβεί, θα προκαλέσει «βίαιο ντόμινο» στις παγκόσμιες αγορές.

H RBS επισημαίνει «την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τους υπεραισιόδοξους στόχους προσαρμογής, την απουσία περαιτέρω ανοχής από το ΔNT και την E.E., αλλά και την αυξανόμενη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων στη Bουλή».

Kατά την εκτίμησή της μια «χρεοκοπία» της Eλλάδας πρέπει να νοείται αναπόφευκτη, θεωρώντας πως η πορεία προς την παύση της βοήθειας για την Eλλάδα, θυμίζει την περίπτωση της Aργεντινής, καθώς η χώρα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους και η Eυρώπη και το ΔNT θα διακόψουν τις δόσεις.

Ωστόσο, εφόσον κάτι τέτοιο δε συμβεί, αναμένει ότι το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων θα κυμανθεί στο 50%-60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: