Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Όποιος και όσο αντέξει.

Οι Ελληνες πολίτες δεν ξέρουν πλέον πού πατάνε και πού τους πάνε κυβέρνηση και δανειστές-πάτρωνες.

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι παραζαλισμένη, παίρνει όποιο εισπρακτικό μέτρο τής παρουσιάσει οποιοσδήποτε διεστραμμένος οικονομικός εγκέφαλος, προκειμένου να «πείσει» τους δανειστές - πάτρωνες ότι θα τηρήσει «στο ακέραιο το πρόγραμμα».


ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-πάτρωνες της Ελλάδας είναι και αυτοί χαμένοι μέσα στους δαιδάλους της αδιέξοδης πολιτικής τους, καθώς θέλουν «να προασπίσουν» τη ζώνη του ευρώ από την «ελληνική πυρκαγιά», αλλά δεν ξέρουν τον μαγικό και ανέξοδο τρόπο να το κάνουν .
ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, στη σύντομη ζωή της ευρωζώνης και του «ισχυρού» ευρώ, που μπαίνουν σε σκληρή δοκιμασία οι αντοχές της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», η δύναμη και η ευελιξία των «ευρωπαϊκών μηχανισμών» απέναντι σ' ένα κράτος-μέλος που παραδέρνει μέσα στην οικονομική κρίση του, μεταξύ ζωής και θανάτου.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ εταίροι - δανειστές - πάτρωνες έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Δεν το κάνουν γιατί «αγαπούν» ή «σέβονται» την Ελλάδα, αλλά γιατί φοβούνται τις άγνωστες και ίσως απρόβλεπτες οικονομικές και πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Δεν έχουν όμως καταλήξει ακόμη πώς «θα διασώσουν» την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Η αναδιάρθρωση - ελεγχόμενη πτώχευση - κούρεμα του ελληνικού χρέους αποτελεί όμως δεδομένο. Τον τρόπο και το χρόνο θα τους αποφασίσουν τους επόμενους μήνες. Ετσι και αλλιώς, μόνοι τους θα το αποφασίσουν και μόνοι τους θα το επιβάλουν στη χώρα.
ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ όμως η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές - πάτρωνές της.
ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, αποδυναμωμένη, παραζαλισμένη, η κυβέρνηση τρέχει τώρα πίσω από τους δανειστές - πάτρωνές της να «αποδείξει» εκ των υστέρων ότι μπορεί να αποφασίσει και να επιβάλει στον ελληνικό λαό τα μέτρα που μόνη της υποσχέθηκε αφειδώς, αλλά δεν εφάρμοσε μέχρι τώρα, ώστε να πάρει «απλώς» την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ. Yes she can.
Ο ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ των μέτρων λίγο απέχει από το να καταντήσει ανέκδοτο, καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι πολίτες -τα γνωστά «καθαρόαιμα» υποζύγια- δεν θα μπορέσουν να τα αντέξουν, γιατί απλώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι όμως πολύ σοβαρή για να αντέξει άλλα αστεία. Γιατί όλα αυτά που φορτώνονται στην πλάτη ενός λαού -και μάλιστα της ευρωζώνης- οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνα πολίτη στο 50% του σημερινού. Με δυο λόγια, οι εταίροι - δανειστές - πάτρωνες τον στέλνουν πίσω στις δεκαετίες του '50 και του '60 εφ' όρου ζωής. Δημιουργούν έτσι ένα κράτος οικονομικό παρία μέσα στην ευρωζώνη, που θα κινείται και θα αναπνέει όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες... Όσο το αντέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: