Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Διορίστηκε το επιτελείο της εκποίησης.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. έβαλαν τους εκπροσώπους τους στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»

Με σχήμα ανοιχτής δικομματικής συναίνεσης και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ., η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, χτες, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τη σύνθεση του ΔΣ του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ», το οποίο, όπως προβλέπεται από τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα χειριστεί τα ζητήματα των συμφωνιών που θα γίνουν με επίδοξους «επενδυτές».
Πρόεδρος του 5μελούς ΔΣ ορίζεται ο Γ. Κουκιάδης, που έχει χρηματίσει υπουργός Εργασίας, ήταν για χρόνια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και επικεφαλής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο K. Μητρόπουλος, που προέρχεται από τον όμιλο της «Γιούρομπανκ». Εντεταλμένος σύμβουλος θα είναι ο Α. Ταπραντζής, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ. Ο Αν. Βαρθολομαίος, που προτάθηκε από τη ΝΔ θα είναι μέλος του ΔΣ, ενώ το πέμπτο μέλος του συμβουλίου καλύφθηκε από την προτεινόμενη του ΛΑ.Ο.Σ. Αννα Ζωηρού, σύμβουλο επιχειρήσεων.
Αυτό που επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση είναι να παρουσιαστεί άμεσα έργο, ώστε να καλύψει τις εγκληματικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο και τους δανειστές της για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, βάσει των οποίων μέσα στο 2011 πρέπει να συγκεντρώσει περί τα 5,5 δισ. ευρώ. Στο άμεσο στόχαστρο του «Ταμείου», είναι να πουληθούν μέσα στο χρόνο: ΕΥΑΘ (τουλάχιστον 40%), Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (σύμβαση επέκτασης), ΟΠΑΠ (σύμβαση επέκτασης και στη συνέχεια το 34%), ΟΛΘ (ποσοστό 23,3%), κρατικά λαχεία, ΕΑΣ (99,8%), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (34%), ΔΕΠΑ (55%), ΔΕΣΦΑ (31%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%), ΛΑΡΚΟ (55,2%), ΟΔΙΕ (100%), άδειες κινητής τηλεφωνίας, Καζίνο Πάρνηθας (49%), ΕΛΒΟ (72,6%). Επίσης, κομμάτια από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού («Ελληνικό 1»).
Από την πλευρά της, η ηγεσία της ΝΔ χαρακτηρίζει «φυσιολογική» τη στήριξη που προσφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, επισείοντας τη στάση αυτή ως απόδειξη της συνέπειάς της υπέρ της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Η στήριξη της ΝΔ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί μια φυσιολογική συνέχεια της συνεπούς και σταθερής στάσης του κόμματος απέναντι στην ανάγκη περιορισμού του σπάταλου κράτους και της δημιουργίας του κατάλληλου επενδυτικού κλίματος», τονίζεται χαρακτηριστικά σε χτεσινή ανακοίνωση του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, όπου επισημαίνεται επίσης ότι η ΝΔ υπερψήφισε τα άρθρα 21 και 49 του εφαρμοστικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: