Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αντίθετη η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην ίδρυση του πολιτιστικού κέντρου «Επτάπολις».


Αντίθετη με την δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου «Επτάπολις» στην ευρύτερη περιοχή του Στειρίου είναι η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

 Μάλιστα η Μητρόπολη όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ότι το θέμα του πολιτιστικού κέντρου που είχε προκύψει στο παρελθόν επανήλθε προέβη στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης με την οποία κάνει γνωστή την αντίθεσή της και καλεί τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής να είναι προσεκτικοί.  
«Έφθασαν στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας πληροφορίες από κατοίκους του Στειρίου, ότι ο κ. Παύλος Πισσάνος και συνεργάτες του, στην προσπάθεια να υλοποιήσουν το γνωστό από παλαιότερα σχέδιο για την ίδρυση στην περιοχή μεταξύ Διστόμου και Στειρίου Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κέντρου με την επωνυμία «Επτάπολις», δραστηριοποιούνται και πάλιν, μεταφέροντας ομάδες επιστημόνων στο Στείρι προκειμένου να πείσουν τούς κατοίκους της περιοχής να αποδεχθούν και να υποστηρίξουν την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου «Επτάπολις» προβαίνοντας παράλληλα σε σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες δημόσιε υπηρεσίες στη Βοιωτία και την Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στη συνέχεια αφού αναγνωρίζει ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας να προωθεί και να εφαρμόζει τα σχέδιά του και να κάνει τις επιλογές του» τονίζει ότι στην προκειμένη, περίπτωση «αιωρούνται κάποιες υποψίες, πού προκαλούν φόβους για τους απώτερους πραγματικούς στόχους του εγχειρήματος».
Σύμφωνα με την Μητρόπολη «οι υποψίες και οι φόβοι προκύπτουν από το καταστατικό του Σωματείου «Όλυμπος, Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο» πού έχει πρόεδρο τον κ. Πισσάνο».
Και αυτό διότι όπως υποστηρίζει «κάποιες διατυπώσεις σχετικά με «αναφλόγιση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και της Ολυμπικής συνείδησης», αφήνουν περιθώρια οτι το Κέντρο ενδέχεται να δράσει ως φορέας γνωστών ήδη στις μέρες μας νεοπαγανιστικών αντιλήψεων και να στραφεί κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης και πίστης, επηρεάζοντας έτσι το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας».
Ωστόσο σημειώνει ότι ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο έστω και αν η Εκκλησία διαφωνεί «είναι σεβαστό μέσα στο πλαίσιο της πνευματικής δημοκρατίας που διασφαλίζει ην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ακόμη και των πλέον εκκεντρικών».
Επειδή όμως επισημαίνει η Μητρόπολη «ο κ. Πισσάνος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διαδίδει οτι η Ιερά Μητρόπολις και ο Επίσκοπός Της κ. Γεώργιος είναι ενήμεροι και δήθεν σύμφωνοι με τα σχέδια και τις προθέσεις του  είμαστε υποχρεωμένοι, προκειμένου να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη να δηλώσουμε κατηγορηματικά οτι κάτι τέτοιο είναι ψευδές και παραπλανητικό».
 Αντίθετα όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας «έχει εξ΄ αρχής διατυπώσει και κοινοποιήσει τις σχετικές επιφυλάξεις της» με δελτίο τύπου που είχε εκδόσει στις 27 Ιανουαρίου του 2010 .
Καταλήγοντας κάνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής Διστόμου – Στειρίου «να είναι προσεκτικοί, να μην επηρεάζονται και πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να αναλογισθούν και την ευθύνη τους ως μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: