Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η εύκολη και η δύσκολη επιλογή

Του Χρήστου Δημήτρη

«Για να υπάρχει κοινωνικό κράτος πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητο κράτος», τόνισε πρόσφατα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει, πως αυτά που λέει δεν αποτελούν αντίφαση με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες. Ευτυχώς που το διευκρίνισε, γιατί εμείς είχαμε παρεξηγήσει τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και νομίζαμε, πως όλη αυτή η πολιτική είναι άκρως αντιφατική.

  • ΛΑΘΟΣ κάναμε και εμείς. Εδώ, δεν υπάρχει καν πολιτική. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υπόγραψε την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους δανειστές μας, αγοράζοντας χρόνο για να κάνει πως κυβερνάει, όταν ο μοναδικός στόχος της στην πραγματικότητα, είναι να μαζεύει τις δόσεις του δανείου και να παραμένει ως διαχειριστική εξουσία με την άδεια των δανειστών μας. Ναι, δεν συμφωνούμε με τα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι βουλευτές της πλειοψηφίας! Μπορούν να ρίξουν τους Έλληνες στη μιζέρια και τη φτώχεια, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην ουσιαστική ολοκληρωτική χρεωκοπία και την πτώχευση. Αυτό το θεωρούν ευκολότερο, από το να ρίξουν την κυβέρνηση.
  • ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ τους, διότι όλα αυτά δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή συζήτηση, δεν υπολογίζουν, πως ο καθένας τους στην προεκλογική εκστρατεία που έκανε για να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσει, άλλα έλεγε. Υποσχόταν και δεσμευόταν για μια άλλη πολιτική όπως τη διακήρυττε ο αρχηγός. Χρήματα υπάρχουν έλεγαν, αρκεί να έχεις τη βούληση να τα βρεις και να τα μαζέψεις. Δεσμεύονταν για την προστασία των μη προνομιούχων, των χαμηλοσυνταξιούχων, για δίκαιη ανακατανομή εισοδήματος. Το απλοποίησαν μάλιστα. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, βροντοφώναξε ο αρχηγός, εννοώντας προεκλογικά πως η απάντηση ήταν σοσιαλισμός, αλλά μετεκλογικά προέκυψε βαρβαρότητα. Λεπτομέρεια! Τώρα όσοι δεν ψηφίσουν τη βαρβαρότητα, θα διαγραφούν από το κόμμα του σοσιαλισμού!
  • Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα καταγράψει, πως υπεράνω των συμφερόντων του λαού, έθεσαν τη διατήρηση της μικροεξουσίας τους. Πως αυτοί με όνομα και επώνυμο υπέγραψαν την υποδούλωση της Ελλάδος. Λένε οι αφελείς, όπως για παράδειγμα ο Απόστολος Κακλαμάνης, πως τελικά αυτές οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, πως τελικά θα μαζέψουμε τα χρήματα που χρωστάμε και θα επαναγοράσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία! Δεν ξέρουν, ούτε διαβάζουν, ούτε ρωτάνε. Η χώρα και η οικονομία της είναι εγκλωβισμένη σε ένα θανατηφόρο σπιράλ που οδηγεί νομοτελειακά στο οικονομικό κραχ, αφού τα χρέη θα μεγαλώνουν και η οικονομία θα συρρικνώνεται διαρκώς εκτοξεύοντας την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτό το πρόγραμμα που ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Γιώργος και οι συνεργάτες του, δεν βγαίνει, με τίποτα.
  • Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ όμως, θα έχουν βάλει την υπογραφή τους στις θυσίες που δεν θα έχουν αντίκρισμα. Σε μέτρα που παραβιάζουν το σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας. Ο Απόστολος Κακλαμάνης που είναι και κάποιας ηλικίας ίσως σκέφτεται πως όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, δεν θα τον βρίσκουμε για να του τον ζητήσουμε. Κάνει λάθος. Κάνουν λάθος όλοι όσοι ψηλοί ή κοντοί, σκέφτονται κρυφτούν κάτω από το έδρανο ψιθυρίζοντας ντροπαλά ναι σε όλα. Κάνουν λάθος αν σκέφτονται πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα τα χρεώσουν όλα στον Γιώργο και τους Αμερικανούς και έτσι θα εξιλεωθούν. Η ώρα των ευθυνών, είναι τώρα. Είτε δειλοί, είτε αμοραλιστές, όλοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: