Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Aνακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου η ανακήρυξη του υποψηφίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντα Κοτσικώνα .
Στην Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουν στελέχη και μέλη του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε., φίλοι και συνεργαζόμενοι με το Κ.Κ.Ε. , συναγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα και κινήματα. Επίσης το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ανοιχτό, σε όλους τους αγωνιστές και από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν πια αγανακτήσει με τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, που αντιτάσσονται στον Καλλικράτη. Όσοι εκλεγούν από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα αποτελούν το στήριγμα και τη φωνή του λαού και την επομένη των εκλογών. Με συνέπεια και σταθερότητα θα υπερασπίζονται το δίκαιο των εργαζομένων, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πάλης ενάντια στο μνημόνιο της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την προοπτική της Λαϊκής Εξουσίας. Δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή στο επίπεδο της συνείδησης της κοινωνίας και είμαστε αισιόδοξοι γι΄ αυτό
Η εισήγηση που έγινε με τις βασικές θέσεις και αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αγαπητοί προσκαλεσμένοι, Φίλες και Φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.
          Όπως γνωρίζετε πριν από 4 χρόνια ιδρύσαμε και έκτοτε λειτουργήσαμε την παράταξή μας, ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
          Συγκροτήσαμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο και πήραμε μέρος στις προηγούμενες εκλογές, με μεγάλη δυναμική,  με ξεκάθαρες αρχές και θέσεις.
          Πετύχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, εκλέξαμε έναν δημοτικό σύμβουλο και όλο αυτό το διάστημα, δεν κάναμε απλά αισθητή την παρουσία μας, αλλά:
-      Εκλαϊκεύσαμε τις θέσεις μας για μεγάλα, επίκαιρα
ζητήματα.
-      Κρατήσαμε ξεκάθαρη στάση, πάντα από την πλευρά
των λαϊκών συμφερόντων, σε κάθε θέμα που προέκυπτε, όπως: η λύση των Δημ. Επιχειρήσεων,  η τύχη των εργαζομένων και της δημοτικής περιουσίας, η πολιτιστική μας κληρονομιά και η αξιοποίησή της, η κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς, οι αυξήσεις στα κάθε είδους δημοτικά τέλη, τα προβλήματα στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και τις εργολαβίες στα έργα, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου και κυρίως της ΔΕΥΑΛ.
          - Αναδείξαμε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις γι’αυτά, όπως: για θέματα Περιβάλλοντος (ΒΙΟ.ΚΑ, ΧΥΤΑ, Ερκυνα, Μακρυσαίος, λύματα, πυροπροστασία, ενεργειακά εργοστάσια και εγκαταστάσεις, δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο κ.λ.π.), επίσης θέματα Ναρκωτικών (συνεχείς παρεμβάσεις στα πλαίσια και σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ), ζητήματα κοινοχρήστων χώρων και αυθαιρεσιών κλπ.
          - Παρεμβήκαμε σε ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
          - Αντιδράσαμε σε αντιδημοκρατικές μορφές και μεθοδεύσεις της Δημ. Αρχής.
          - Κρίναμε πάντα τους δημοτικούς Προϋπολογισμούς και τα προγράμματα Έργων και ΘΗΣΕΑΣ, καθώς και τα οικονομικά της Τ.Α., με πολιτικά κριτήρια, από τη σκοπιά του λαϊκού και ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.
          - Στηρίξαμε τον Πολιτισμό, την τοπική Δημιουργία και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.
          - Αντιδράσαμε στη μετατροπή της ΔΕΠΟΔΑΛ σε Α.Ε., άρα στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της.
          - Υπερασπιστήκαμε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων γενικότερα, συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες του ταξικού κινήματος και στα αγροτικά μπλόκα.
          - Προχωρήσαμε σε δημόσιο απολογισμό 2ετίας.
         
Δώσαμε λοιπόν τα δείγματα της γραφής μας.

          Σήμερα, 4 χρόνια μετά, «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ».
          Τίποτα δεν έχει αλλάξει, γιατί, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές υποσχέσεις για έργα, νοικοκύρεμα του Δήμου και των οικονομικών του κλπ,  η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη.
          Τίποτα δεν είναι όπως παλιά γιατί:
-      Αλλάζει η διοικητική δομή της χώρας με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
-      Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται τα πρωτοφανή και ωμά
αντιλαϊκά μέτρα, που αφαιρούν κατακτήσεις σε εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν δραματικά μισθούς και συντάξεις, καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα.
          Γενικότερα, τα βάρβαρα αυτά μέτρα, που πλήττουν κύρια τους νέους και τις γυναίκες, αλλά και τους ηλικιωμένους, όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες.
          Τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Στήριξης της ΕΕ και ΔΝΤ, τα οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση, παρουσιάζοντάς τα ως μονόδρομο, με τη στήριξη της ΝΔ και ΛΑΟΣ.
          - Σήμερα, δεν έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός, δεν αφορά την Αυτοδιοίκηση, νίπτοντας τας χείρας μας. 
          - Η ουσιαστική διαφορά μας με όλους τους άλλους, είναι η άποψή τους ότι η βαρβαρότητα αυτή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένα, τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα και όποια άλλα παρθούν και με βάση αυτά οι Δήμοι να συζητάνε, να προγραμματίζουν, να κάνουν περικοπές κάθε είδους στην κοινωνική τους πολιτική, εκπτώσεις που φτάνουν και στο 50% των οικονομικών τους, να επιβάλουν νέους φόρους στους δημότες, να ανέχονται και να συμμετέχουν στην υποβάθμιση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ.
          - Ε, λοιπόν εμείς αυτά, δεν τα παίρνουμε ως δεδομένα.
          Συνεχώς θα τα αντιπαλεύουμε, θα αντιδρούμε με κάθε τρόπο στην επιβολή τους, την εφαρμογή τους.
          Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά το λαό, αλλά αυτούς που δημιούργησαν την απερίγραπτη κατάσταση που ζούμε σήμερα.     

          Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο μνημόνιο στήριξης εντάσσεται και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
          Εμείς βέβαια, ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες και αυταπάτες για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η Διοικητική μεταρρύθμιση, πριν με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ και τώρα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
          Σήμερα επιβεβαιώνεται και επίσημα, ότι στοχεύει στη δραματική μείωση των δαπανών της λεγόμενης Αυτοδιοίκησης.
          Και λέω λεγόμενης Αυτοδιοίκησης, γιατί πλέον χάνεται κάθε αυτοδιοικητικός χαρακτήρας και μετατρέπεται σε Τοπική Διοίκηση, καθώς:
          -  Μεταφέρονται οι κρίσιμοι κοινωνικοί τομείς της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας στους Δήμους, ξεμπερδεύοντας το κράτος από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του. Θα οργανωθεί νέα φοροεπέλαση από τους Δήμους, για ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.   
          - Διασπάται ο ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας στους τομείς αυτούς και ανοίγει ο δρόμος για Υγεία και Παιδεία 2 ταχυτήτων, ανάλογα με την περιοχή, την οικονομική κατάσταση των δημοτών, για διείσδυση του επιχειρηματία-σπόνσορα  και για ένταση της εμπορευματοποίησής τους.
          - Διευκολύνεται περισσότερο η ασύδοτη επιχειρηματική δράση, αναπτύσσοντας συνεργασίες με μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στον τομέα των κατασκευών και όχι μόνο, για έργα και υποδομές, με συμβάσεις παραχώρησης τύπου Διοδίων και ΣΔΙΤ. Ο λαός θα τα χρυσοπληρώνει και ως φορολογούμενος και ως  χρήστης.
          - Οι πόροι έχουν μειωθεί (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) και θα μειωθούν πολύ περισσότερο. Μάλιστα οι θεσμοθετημένοι πόροι για την Αυτοδιοίκηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είναι ποσοστιαία αναλογία (και όχι σταθερό ποσό), επί των πιο αντιλαϊκών, έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΤΑΠ), άρα: α) εάν είναι μειωμένη η είσπραξη, μειωμένα θα είναι τα έσοδα των Δήμων και β) οι Δήμοι θα πιέζουν για αύξηση των συντελεστών τους, αντί για τα μείωσή τους.
          Στη λαίλαπα αυτή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι υπόλοιποι, ως μόνο λόγο αντίδρασης, βρήκαν τα διοικητικά όρια του Δήμου. Απέκρυψαν από το λαό τις πραγματικές συνέπειες, τον παραπληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον αποπροσανατολίσουν.

          Τι στάση λοιπόν οφείλουμε να κρατήσουμε για όλα αυτά; 
-      Θα δεχτούμε παθητικά το μαύρο μέλλον που μας
ετοιμάζουν και μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω;
-      Θα ανεχθούμε  την ιδεολογική τρομοκρατία που
εξαπολύουν, περί δήθεν εθνικής ευθύνης,  αξιοπρέπειας και κοινωνικής συναίνεσης;
          Εμείς κατηγορηματικά απαντάμε ΟΧΙ  !
          Χωρίς ταλαντεύσεις.
          Οφείλουμε  να προστατεύσουμε το λαό από τη φτώχεια και όχι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε να συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
          Αυτός είναι ο κρίσιμος, καθαρά πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών.
Με ποιον είσαι και ποιόν υπερασπίζεσαι: τη λαϊκή οικογένεια, με όλα τα προβλήματά της ή το μεγάλο κεφάλαιο, με όλα τα προνόμιά του.
Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν.
Όσοι μιλάνε για καθαρά τοπικές εκλογές, έξω από τα κόμματα, για το καλό της πόλης, για ανεξαρτησία της ΤΑ. κλπ, κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Κατ’ αρχήν γιατί σκίζονται για να πάρουν το κομματικό χρίσμα και αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν, ανακαλύπτουν ξαφνικά τα ανεξάρτητα σχήματα, τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας ενώνουν κλπ.
Όμως ανεξαρτησία από ποιον;
Από τη στιγμή που δεν παίρνεις καθαρή θέση κατά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και των αντιλαϊκών μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, έχεις επιλέξει την πλευρά που θα υπηρετήσεις.
Γι’ αυτό, η ψήφος σ’αυτούς τους συνδυασμούς, αυτόματα θα προσμετρηθεί, όχι απλά στο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αλλά υπέρ των μέτρων και της αναγκαιότητας λήψης και νέων.
Μόνο η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σημάνει την έμπρακτη αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα.  Η αγανάκτηση και ο θυμός, πρέπει να εκφραστεί εκλογικά για να πιάσει τόπο.
Τα δε τοπικά προβλήματα, που πράγματι υπάρχουν, είναι σχεδόν όλα, άρρηκτα συνδεδεμένα, με τα γενικότερα πολιτικά, και μόνο αν αντιμετωπίζονται έτσι, υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν. Εξάλλου, αυτή τη συνεπή τακτική ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, με συγκεκριμένες προτάσεις, παρεμβάσεις και λύσεις για όλα.

Εμείς λοιπόν που συγκροτούμε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του νέου Δήμου Λιβαδειάς, δεν είμαστε άγνωστοι:
- Προερχόμαστε από τον αγωνιστικό συνδυασμό ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
- Είμαστε μέσα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
- Είμαστε ριζοσπάστες, που έχουμε βρεθεί στις μάχες του ταξικού, συνδικαλιστικού κινήματος, στο χωράφι και στα αγροτικά μπλόκα, στο δρόμο για τα προβλήματα των ΕΒΕ, στο αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα και τις επιτροπές ειρήνης, στη μάχη και τις επιτροπές για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και των υποκατάστατων, στο σύλλογο γυναικών.  
- Μας στηρίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με όλους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη τους.
Είμαστε ταυτόχρονα ανοιχτοί: 
- Σε όλους τους αγωνιστές, είτε είναι, είτε δεν είναι ενταγμένοι σε άλλους πολιτικούς χώρους. 
- Σε όσους έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων και επαγγελματιών.
- Σε όσους είναι αντίθετοι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δεν διστάζουν να αποκαλύπτουν και να αντιπαλεύουν τις συνέπειές του στο λαό και τον τόπο.
Όλους αυτούς τους καλούμε σε συμπαράταξη.
Μαζί να δώσουμε τη μάχη στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, της Τοπικής Διοίκησης, με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Μαζί ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς και ν’ ανοίξουμε το δρόμο σε ουσιαστικές κατακτήσεις και για ανάπτυξη από το λαό, για το λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: