Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Απόψεις και Ενστάσεις


του Στάθη Σταυρόπουλου
Άδικο είχε ύστερα ο κυρ Πάγκαλος όταν δήλωνε στην «Ε» (7/8/2001) ότι: «Εγώ θα φύγω απ' το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου».
Σκέψη που φαίνεται ότι τον βασάνιζε ιδιαίτερα επί εφτά ολόκληρα χρόνια, έτσι ώστε να δηλώνει στο «Βήμα» (3/10/2007): «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ...».
Βεβαίως, εκείνη η εποχή (το 2001) «είχε άλλη ηθική» -διότι, κατά τον κυρ Πάγκαλο- η ηθική είναι ζήτημα... εποχής! Τω καιρώ εκείνω λοιπόν ήταν ηθικό να διορίσει την κόρη του και μάλιστα νόμιμο να της εξασφαλίσει τρεις αλληλοδιάδοχους διορισμούς: από τη Βουλή στο Πανεπιστήμιο κι από 'κεί στον Δήμο (επί Ντόρας). Ευτυχώς η κοπέλα κινήθηκε γρήγορα από τη μια θέση στην άλλη -πράγμα που εκτός από νόμιμο και ηθικό ήταν κι έξυπνο.
Φαντασθείτε η (καλλίφωνος όπως μαθαίνω) θυγατέρα να 'ταν σήμερα άνεργη και ο πατήρ υπουργός να της έκοβε το επίδομα;!
Τραγωδία που ούτε ο Σοφοκλής θα 'χε το κουράγιο να συνθέσει.
Τη συνέθεσε όμως ο Γιωργάκης ή, αν προτιμάτε, ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' για όλους τους Ελληνες. Το 90% του λαού αποδοκιμάζει τα μέτρα που πήρε ο γιος της Αρχηγομήτορος και Πριγκηπάδελφος του Νικολάκη, ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, εντολοδόχος του Διευθυντηρίου των Τριών.
Τέτοιο σταλινικό ποσοστό απ' την ανάποδη, δηλαδή 90% αποδοκιμασίας, ουδείς άλλος Ελληνας πολιτικός έχει καταφέρει, πλην των δωσιλόγων της Κατοχής και του έρμου του Γουλιμή, όστις ουδέποτε κυβέρνησε.
Ναι, αλλά το υπόλοιπον 10% επιδοκιμάζει;
Ας το αναλύσουμε. Αν εξαιρέσουμε ένα 3% ραγιάδων και ένα 3% ηλιθίων, ποσοστά που κινούνται μέσα σε ένα παραδεκτό όριο κάθε κοινωνίας, συν 1% αξιολάτρευτα αγαθών, μας μένει ένα 3%! Ακριβώς δηλαδή το ποσοστό εκείνων που έβαλαν τον Γιωργάκη να πάρει αυτά τα μέτρα κι ωφελούνται απ' αυτά. Των Δυνατών -ήγουν αυτών των Οικογενειών που, απ' την εποχή των κοτζαμπάσηδων (με κάποιαν σχετική ανανέωση), απομυζούν αυτήν τη χώρα.
Και για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές: Με την επιμήκυνση του εργασιακού χρόνου η κυβέρνηση θα προσπορισθεί 800.000.000 ευρώ («Βήμα», χθες). Τρομερό ποσόν! Μόνον τις επιδοτήσεις ΜΚΟ, λογιών - λογιών Ιδρυμάτων, συμμετοχών σε Δ.Σ. και Ανεξαρτήτων Αρχών να έκοβε η κυβέρνηση των ανδρεικέλων (και των ανδραπόδων που υπερψήφισαν τέτοια μέτρα στη Βουλή), θα εξοικονομούντο τα πολλαπλάσια.
Ομως ο κυρίως στόχος αυτών των μέτρων, εκτός από μιαν εκ νέου αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσίων, είναι το οριστικό σκλάβωμα των εργαζομένων.
«Μπορείς να μου πεις πώς θα ζήσει η μάνα μου με 330 Ευρώ τον μήνα» ρωτούσε Παριανή κυρία με έντονο ύφος και στον ενικό, τον κ. Παπανδρέου που εξέδραμε στην Πάρο («Αποκαλύψεις», 10.7.2010). Κι εκείνος, ενοχλημένος, ανεχώρησε!
*****
Α! και μια παρωνυχίς! Αλλά εξ όνυχος (παρωνυχίδος) τον λέοντα (το γατόνι). Η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά κατεψήφισε μεν το έκτρωμα, αλλά σε 15 μέλη του, άρθρα, δήλωσε παρούσα (!) και τρία μέλη τα υπερψήφισε!! Περιέργως το γεγονός δεν έτυχε ευρείας δημοσιότητος από τα ΜΜΕ. Είναι πάντως μια καλή αρχή στον δρόμο με τις καλές προθέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: