Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι μεγάλο εργοδότες χωρίς κανένα φραγμό και όριο, με τις πλάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ , την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, με τα νέα μέτρα που παίρνονται από το ΔΝΤ  πραγματοποιούν πρωτοφανείς απολύσεις και στην πόλη μας. Εργαζόμενη στην εταιρεία TSAKIRIS MALLAS και μέλος του σωματείου μας, ενημέρωσε ότι κυοφορούσε .
Από εκείνη την στιγμή άρχισε ο ψυχολογικός πόλεμος, οι απειλές, οι παροτρύνσεις να βγει σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, για να μπορέσουν να προσλάβουν άλλη εργαζόμενη που θα τους έβγαζε τη δουλειά. Να σημειώσουμε ότι πριν ανακοινωθεί η εγκυμοσύνη, η εργαζόμενη μετά από πιέσεις, φοβούμενη μη χάσει τη δουλειά της, υπέγραψε μείωση ωραρίου και αποδοχών. Αλλά αυτό φαίνεται για την εργοδοσία δεν ήταν αρκετό. Συμπερασματικά ήταν  μια σωστή εργαζόμενη, όσο κουβαλούσε κούτες, πληρωνόταν τις extra ώρες και τα ρεπό,  με παπούτσια, όταν υπέγραφε μισό ωράριο και μισθό. Το αποτέλεσμα βεβαίως όλων αυτών , ήταν η εργαζόμενη να αποβάλλει στον τρίτο μήνα κύησης  και γυρνώντας στη δουλειά της από την αναρρωτική της άδεια να βρει την καταγγελία σύμβασης της στον πάγκο εργασίας.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Εδώ δεν πρόκειται για μια απόλυση όπου ο εργαζόμενος θα υπογράψει και θα πάρει τη νόμιμη αποζημίωση του. Εδώ ουσιαστικά μας απαγορεύουν ακόμη και το δικαίωμα μας, στην μητρότητα. Κι όταν εμείς δεν συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν χίλιους δύο τρόπους για να μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. 
Η επίθεση κλιμακώνεται με το νομοσχέδιο που καρατομεί κάθε εργασιακό, εργατικό δικαίωμα καθιστώντας τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη θηριωδία που εξελίσσεται καθημερινά με 100άδες απολύσεις, με χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κάθε είδους εκβιασμούς, προπηλακισμούς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων.
Σήμερα διεξάγεται ένας πόλεμος που έχει και θύματα και νεκρούς. Σήμερα είναι το αγέννητο μωρό της συναδέλφισσας, χθες ο συνάδελφος οικοδόμος που για να συμπληρώσει την κουτσουρεμένη του σύνταξη ανεβαίνει στην σκαλωσιά στα 65 του, προχθές ο συνάδελφος εργάτης στο εργοστάσιο που έμεινε μισός γιατί το μηχάνημα του πήρε το χέρι, κι άλλοι εκατοντάδες που ξεκινάνε κάθε μέρα για δουλειά και δεν γυρνούν πίσω ποτέ. Όλα στο βωμό του κέρδους, ακόμη και η ίδια μας η ζωή.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Έχουμε δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό ταξικό αγώνα.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο μας και να ενώσουμε  τις δυνάμεις μας  στο συλλογικό αγώνα.
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ –ΚΑΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Στην κλιμάκωση της επίθεσης στα συμφέροντα της τάξης μας,  απαντάμε με κλιμάκωση της δικής μας αντεπίθεσης κατά του εργασιακού και ασφαλιστικού μεσαίωνα, κατά του Μνημονίου.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να βάλουμε εμπόδια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας στο σφαγιασμό της ίδιας μας της ζωής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: