Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

To σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλει την απόλυση στο VOI NOI Λιβαδειάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στα VOI NOI  ,  πρώην μέλους της Διοίκησης του Σωματείου μας. Η συναδέλφισσα εργαζόταν 7 χρόνια στην επιχείρηση και είναι μάνα δύο παιδιών που σπουδάζουν. Η επιχείρηση προσπαθεί να βάλει τα δυό πόδια των εργαζομένων σε ένα παπούτσι απολύοντας συναδέλφους με σταθερές μορφές εργασίας και προσλαμβάνοντας στη θέση τους άλλους με τετράωρα , εξαώρα κ.ο.κ.
Η εργοδοσία στην προσπάθεια της να εφαρμόσει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απολύει εργαζόμενους και συνδικαλιστές για να τους υποτάξει στη λογική της μοιρολατρίας και της υποταγής στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.
Στην πόλη μας οι απολύσεις, ιδιαίτερα από αλυσίδες καταστημάτων και μεγάλα Super Market  έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι απειλές και «νουθεσίες» προς  συμμόρφωση, για να μένουν τα στόματα κλειστά,  δεν έχουν όριο.
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες , κάτω από την πίεση της απόλυσης και την τρομοκρατία που επιβάλει η εργοδοσία αναγκάζονται να δεχτούν  μείωση των μισθών τους, εκ περιτροπής εργασία, μετατροπή του 8ωρου σε ωρομίσθιο, μερική απασχόληση χωρίς αυτό να τους εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι η επόμενη φουρνιά   των απολυμένων και μακροχρόνια ανέργων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαστε όλοι θυμωμένοι, αγανακτισμένοι, στα όριά μας. Και πώς να μην είμαστε, όταν μας απολύουν, όταν τα παιδιά μας είναι άνεργα, μας παίρνουν τα δώρα, τους μισθούς μας, τελικά λεηλατούν για λογαριασμό μιας χούφτας πλουτοκρατών τις ζωές μας.
Πώς να μην είμαστε, όταν χιλιάδες από εμάς είμαστε με το ένα πόδι στη δουλειά και το άλλο απολυμένοι, απλήρωτοι επί μήνες, θύματα σε κάθε είδους εκβιασμούς των εργοδοτών. Για αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη. Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο μας και να ενώσουμε  τις δυνάμεις μας  στο συλλογικό αγώνα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να προετοιμαζόμαστε  να περάσουμε στην αντεπίθεση όχι μόνο για να ανατρέψουμε  την αντεργατική πολιτική αλλά και για να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Οι χιλιάδες αγωνιστές που αυτό το διάστημα βρίσκονται στο δρόμο και παλεύουν την αντεργατική πολιτική, ποτέ δε θα υποταχτούν στην δικτατορία των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στην ένταση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ποτέ δε θα σκύψουν το κεφάλι στα πολιτικά τους όργανα, είτε είναι πράσινα, είτε γαλάζια.
Στην κλιμάκωση της επίθεσης στα συμφέροντα της τάξης μας,  απαντάμε με κλιμάκωση της δικής μας αντεπίθεσης κατά του εργασιακού και ασφαλιστικού μεσαίωνα, κατά του Μνημονίου.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να βάλουμε εμπόδια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας στο σφαγιασμό της ίδιας μας της ζωής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: