Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Με οδηγό τους την κομματική γραμμή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  ψήφισαν χθες την επίμαχη τροπολογία του Α. Λοβέρδου με την οποία παγώνει στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τις αυξήσεις που μπορούν να πετύχουν οι επαγγελματικές ενώσεις μέσω του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή ενώ ο Θ. Καράογλου (ΝΔ) ανέφερε στον υπουργό οικονομικών ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη με κόψιμο μισθών και συντάξεων. Την απορία του για το πώς η κυβέρνηση αποφάσισε να «περάσει» αυτή την τροπολογία με την οποία απαγορεύει στους εργοδότες να δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, ενώ ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) είπε ότι η κυβέρνηση έχει επαναφέρει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν του Ζαγοριανάκου». ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ο Α. Λοβέρδος εμφανίζεται πιο «τροϊκός» και από τον Στρός Κάν και ο Υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου να απαντά πως η τροπολογία κινείται στην απόφαση των κοινωνικών εταίρων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το 85 ο Γιαννόπουλος υπουργός Εργασίας μαζί με τον εξαίρετο Σημίτη υπουργό συντονισμού ,πάλι ΠΑΣΟΚ δηλαδή, πέρασαν νόμο για απαγόρευση αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι εργοδότες που θα παράβαιναν τον νόμο θα τιμωρούνταν με πρόστιμα κλπ.

Το έχουν συνήθεια αυτοί να καταργούν εργατικές κατακτήσεις .Πρωτοστατούσε τότε ο Σπυρόπουλος Ροβέρτος, ο Πιπεριάς, ο Κοκκινοβασίλης, και άλλοι οι οποίοι διαγραφήκαν και τους κατηγόρησαν και σαν πράκτορες των Αμερικανών, εισοδηστες.

Η απορία όλων μας είναι οι εργατολόγοι του ΟΜΕΔ που χάθηκαν, καμιά ανακοίνωση για την ουσιαστική κατάργηση του ΟΜΕΔ, μούγκα.

Άσε που ο Λοβέρδος τους έχει λεκτικά και πρακτικά κατεξευτελίσει, ούτε μια ανακοίνωση.

Τον νόμο για την διαιτησία τον έφτιαξε ο Κακλαμάνης το 82 ,και ήταν μεγάλη κατάκτηση ,τώρα ψηφίζει κατά του νόμου που έφτιαξε.

Τι ωραίοι τύποι, γελοίοι, φτηνιάριδες βολεμένοι, πασόκοι.

Κική