Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: 25 ΔΙΣ (ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) «ΔΩΡΟ» ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

78 ΔΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
  Η κυβέρνηση, με βάση και τις υποδείξεις του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, δεσμεύτηκε να «δωρίσει»νέο πακέτο κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες ύψους αυτή τη φορά € 25 δις
Η νέα πραξικοπηματική πράξη της Κυβέρνησης αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από τα...θερινά τμήματα της Βουλής, μετά από τροπολογία που κατέθεσε οΥπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για την άρση του «καμποτάζ» στην κρουαζιέρα, παραβιάζοντας μάλιστα ακόμα και το άρθρο 73 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναγραφή διατάξεων σε νόμους που ρυθμίζουν διαφορετικής φύσεως θέματα.
 Οι νέες αυτές εγγυήσεις ύψους € 25 δις, αναμένεται να διαμορφώσουν τις συνολικές ενισχύσεις, που έχει διαθέσει ουσιαστικά το Ελληνικό Δημόσιο προς τις τράπεζες κατά τα τελευταία δύο χρόνια στα €78 δις !



Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής: α) € 28 δις με το γνωστό «πακέτο» από την Κυβέρνηση της ΝΔ, το Φθινόπωρο του 2008, με τον Ν.3723/2008, β) € 15 δις σε μορφή κρατικών εγγυήσεων βάσει του«Μνημονίου» τον περασμένο Μάιο γ) € 10 δις με τη μορφή κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω του υπό ίδρυση (επίσης καθ' υπόδειξη της «τρόικα») Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και δ) με την μορφή των εγγυήσεων ύψους € 25 δις, για την οποία κάνουμε λόγο.

Εάν κάποιος θα ήθελε να ανάγει το μέγεθος των € 78 δις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ή τουελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης (μεγέθη για τα οποία τόσο πολύ κάνουν λόγο κυβέρνηση, «τρόικα» αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ) θα εκπλαγεί. Συγκεκριμένα τα € 78 αυτά δις ανέρχονται στο 32,5% του εκτιμώμενου ΑΕΠ και σε 3,8 φορές το εκτιμώμενο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, για το 2010 (8,7% του AΕΠ)! Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις ανήκουν στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Με άλλα λόγια, το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αφορά τους πάντες σε αυτή τη χώραεκτός από τους τραπεζίτες! Χρήμα υπάρχει αλλά μόνο για τις τράπεζες και ποτέ για τουςμισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους! Οι τράπεζες είναι οι μόνες οι οποίες εξαιρούνταιαπό τη "μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια" στην οποία μας καλεί όλους μας να συμβάλλουμε ηΚυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
   Την ίδια στιγμή βέβαια, οι τράπεζες αρνούνται πεισματικά να παράσχουν πιστώσεις προς τη λεγόμενη «πραγματική οικονομία» (ακόμα και τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ έχουν παγώσει) με αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να ετοιμάζονται να (ή να έχουν ήδη) λουκέτο!
Αυτή την ώρα το αίτημα μερίδων της Αριστεράς για άμεση εθνικοποίηση του συνόλου των τραπεζών,με ορίζοντα την κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποτελεί αναγκαιότητα. Αναγκαιότητα, ώστε να πάψουν τα χρήματα του ελληνικού λαού να ενισχύουν τους μεγαλομετόχους των τραπεζών. Αναγκαιότητα, για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.Αναγκαιότητα για τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Αναγκαιότητα, για την γενικότερη εφαρμογή μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.
Και σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα αίτημα, το οποίο πάει χέρι – χέρι με την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας, από τη «χούντα» της «τρόικα» και τις δεσμεύσεις των συνεχών και εναλλασσόμενων Μνημονίων !


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: