Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΕΡΕΙΠΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης στην δημοσιοποίηση τουεπικαιροποιημένου μνημονίου (δείτε το μεταφρασμένο εδώ) επισημαίνοντας ότι η υπογραφή του αποτελεί ένανέο κυβερνητικό πραξικόπημα με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.
 Συγκεκριμενα στην δήλωσή του τονίζει ότι το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.
Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο αποτελεί το δεύτερο γύρο εισοδηματικής λεηλασίας, κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυσης εργασιακών σχέσεων και εκποίησης ό,τι δημοσίου έχει απομείνει, σε έναν ατέλειωτο φαύλο κύκλο που κατερειπώνει τη χώρα και ρημάζει τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έχει παραδώσει τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ως "πειραματόζωα" στην ανελέητη ιμπεριαλιστική "νεοαποικιοποίηση" της τρόικας. Η κυβέρνηση και οι "νεοαποικιοκράτες" της τρόικα, εξυπηρετώντας τα πιο αδίστακτα συμφέροντα των πιστωτών του δημοσίου, της εγχώριας ολιγαρχίας και του πολυεθνικού κεφαλαίου, σπρώχνουν την οικονομία στην καταστροφή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία!
Σήμερα, αποκτά χαρακτηριστικά εθνικής και λαϊκής επιβίωσης, η ανάγκη για ένα μεγάλο ενωτικό ταξικό μέτωπο του λαού και της νεολαίας για την ήττα και την απομάκρυνση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού και την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους. Ένα μεγάλο ενωτικό ταξικό μέτωπο του λαού και της νεολαίας για την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών ως αφετηρίες ενός προοδευτικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση, αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου.
ΣΥΡΙΖΑ
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μεταξύ αλλλων επισημαίνει ότι είτε νέο μνημόνιο το ονομάσουμε, είτε επικαιροποιημένο, η αλήθεια είναι μία και πολύ σκληρή για την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού: Κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην φανερή αποτυχία της πολιτικής τους καιαποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το διαβόητο μνημόνιο. Αιχμή του και πάλι είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι επενδύσεις του δημοσίου, οι δαπάνες του ισχνού κράτους πρόνοιας, οι ΔΕΚΟ. Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με πρώτη αυτή που ετοιμάζουν τα συνδικάτα στη Δ.ΕΘ., αλλά και στις 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία.
ΚΚΕ
Το Γραφείο τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει:
Το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες. 
Επιδίωξή τους δεν είναι μόνο να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον εργάτη και εκτοπίζοντας τους μικρομεσαίους, να διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων, ενισχύοντας την κυριαρχία τους. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται σταθερά η εξολόθρευση των στοιχειωδών εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Όσες μεγάλες θυσίες κι αν κάνουν, δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για τους ίδιους. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δώσουν ενιαία απάντηση, να συγκροτήσουν ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, για την ανατροπή του μνημονίου, του «ευρωμονόδρομου», για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: