Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Δεσμεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Ασωπό


Μετά τη δημοσίευση έρευνας την Πέμπτη, η καταδεικνύει αυξημένη θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο, γεγονός που αποδίδεται –με επιφύλαξη- και στην επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε νέες δράσεις για την ασφαλή υδροδότηση των Οινοφύτων.
Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Ασωπό, μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού παραμέτρων, καθόρισε ένα αυστηρό και χωριστό όριο για το εξασθενές χρώμιο (3 μg/l) και σύντομα θα καθορίσει όρια για ένα μεγάλο σύνολο παραμέτρων, μεταξύ των οποίων, και για το εξασθενές χρώμιο, σε όλα τα επιφανειακά νερά της χώρας.
Επίσης, αποφασίστηκε, με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να δημοπρατήσει άμεσα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο. Τα έργα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.
Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα επεξεργασθεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό, με στόχο τη διακριτή αναφορά σε όριο για το εξασθενές χρώμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: