Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Θα μας βγάλουν όλους τρελούς!

Του Θανάση  Καρτερού 
Στην Ελλάδα του Παπανδρέου και της τρόικας δεν ζούμε μόνο έναν άγριο βιασμό δικαιωμάτων και εισοδήματος, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και στέλνει τους φτωχότερους στην αγκαλιά της απελπισίας. Δεν αντικρίζουμε μόνο καθημερινά το πρόσωπο της δικτατορίας των αγορών, στην πιο απεχθή μορφή του. Δεν αισθανόμαστε μόνο ντροπή για κείνους που έχουν εκλεγεί να προστατεύουν την κυριαρχία της χώρας, την αξιοπρέπεια τουλάχιστον των πολιτών της, και αντί γι' αυτό παραδίνουν τα πάντα στους Τοποτηρητές. Ζούμε μαζί με όλα αυτά και μια πρωτοφανή, ενορχηστρωμένη, οργανωμένη επίθεση εναντίον της λογικής μας.

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ
Της λογικής μας, μάλιστα. Πάνε να μας βγάλουν όλους τρελούς! Να μας στερήσουν την κρίση, τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε και άρα να αντιδρούμε.Να πετσοκόψουν τον εγκέφαλό μας, να τον υποβάλουν σε βαθιά πλύση, έτσι που από τη μια να περάσουν τα μέτρα τους και από την άλλη να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιδρούμε ως ινδικά χοιρίδια, για να εφαρμόσουν σε συνέχεια τα «επιστημονικά» συμπεράσματα του πειράματός τους και σε άλλους λαούς. Κι όποιος ακόμα πιστεύει ότι είναι υπερβολική η διαπίστωση, δεν έχει παρά να δει το λογικό και το παράλογο στον κόσμο της τρόικας που μας έχουν χώσει.
Να μπαινοβγαίνουν οι ξένοι τεχνοκράτες στα υπουργεία, να διατάζουν υπουργούς, να σηκώνουν το δάχτυλο στον πρωθυπουργό, να κλείνουν μια ολόκληρη χώρα στη φυλακή των απαιτήσεων τους είναι λογικό. Αντίθετα, είναι παράλογο να κλείνει για μια μέρα το λιμάνι του Πειραιά, ή να κλείνει ένας δρόμος από απεργούς, ή να διαμαρτύρονται τα θύματα της σημερινής πολιτικής για τις επιπτώσεις της.
Να καίγεται η Σάμος, η Αττική, η Κρήτη, η μισή Ελλάδα, είναι λογικό και δεν έχει καμιά επίπτωση στου τουρισμό. Αντίθετα, είναι παράλογο και καταστροφικό για τον τουρισμό να κλείνει για μισή ώρα η Μεγάλη Βρετάνια.
Να διατάζει ο υπάλληλος του ΔΝΤ να κοπεί ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός, να καρατομηθεί η σύνταξη, να επιβληθούν νέοι φόροι, να ξεπουληθούν τα πάντα, είναι απολύτως λογικό. Να διαμαρτύρονται χιλιάδες άνθρωποι για όλα αυτά, να ξεσηκώνονται, να αγριεύουν, είναι παράλογο.
ΟΙ «ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ» ΛΗΣΤΕΣ
Να απαιτούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων να ξεπουληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, να εκποιηθεί δημόσια περιουσία, να πεταχτούν στο δρόμο χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι, είναι λογικό. Να θέτουν τελεσίγραφο, παραδείγματος χάρη, να ξεπουληθεί η ΔΕΗ είναι λογικό. Ενώ να διακηρύσσουν οι εργαζόμενοι ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα είναι παράλογο. Τόσο παράλογο μάλιστα ώστε να κατηγορούνται όχι μόνο για συντεχνιακές παραμορφώσεις, αλλά και για έλλειψη πατριωτισμού!
Να παραδίνεις με λίγα λόγια την πατρίδα σου στους κουστουμαρισμένους ληστές των αγορών και στους σαράφηδες του ΔΝΤ, της ΕΕ ,και της ΕΚΤ είναι λογικό. Να αγανακτείς και να ξεσηκώνεσαι εναντίον αυτής τηςσύγχρονης κατοχής και του δοσιλογισμού που την προσυπογράφει και τη στηρίζει είναι παράλογο.
Θα μπορούσε να παραθέσει κανείς δεκάδες παραδείγματα που η λογική στήνεται με το κεφάλι κάτω από τη φαιά προπαγάνδα της συμφοράς. Το συμπέρασμα είναι ένα: το απέραντο φτωχοκομείο που επιδιώκουν πρέπει να είναι ταυτόχρονα και απέραντο τρελοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: