Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο πανικός των πλουτοκρατών.

The New York Times

Θα δούμε αν οι διαδηλώσεις τού «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» θα αλλάξουν την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει η Αμερική. Ηδη όμως έχουν προκαλέσει μια εντυπωσιακά υστερική αντίδραση εκ μέρους της Γουόλ Στριτ, των υπερ-πλουσίων γενικά, των πολιτικών και των σοφών, που υπηρετούν τα συμφέροντα του πλουσιότερου 1%.


Η αντίδραση αποδεικνύει ότι οι εξτρεμιστές που απειλούν τις αμερικανικές αξίες είναι αυτοί που ο Ρούζβελτ αποκαλούσε «οικονομικούς μονάρχες», όχι οι άνθρωποι που κατασκηνώνουν στο πάρκο Ζουκότι. [...]
Οποιος παρακολούθησε τους σχολιαστές στο CNBC έμαθε ότι οι διαδηλωτές «ανεμίζουν τα φρικώδη λάβαρά τους» και ότι «ευθυγραμμίζονται με τον Λένιν». Μιλάμε εδώ για την έκφραση ενός ευρύτερου συνδρόμου, που θέλει τους πλούσιους Αμερικανούς -οι οποίοι επωφελούνται απίστευτα από ένα σύστημα «πειραγμένο» έτσι ώστε να τους εξυπηρετεί- να αντιδρούν με υστερία σε οποιονδήποτε αναδεικνύει ακριβώς το πόσο στρεβλό είναι αυτό το σύστημα. [...] Οποιος δηλώνει το αυτονόητο, ανεξαρτήτως πόσο μετριοπαθής είναι, πρέπει να δαιμονοποιείται και να αποχωρεί από τη σκηνή. Οσο μάλιστα πιο λογική ακούγεται η κριτική τόσο πιο σύντομα πρέπει να δαιμονοποιηθεί.
Ποιος είναι λοιπόν ο αντι-Αμερικανός εδώ; Οχι πάντως οι διαδηλωτές που προσπαθούν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. Οχι. Οι πραγματικοί εξτρεμιστές εδώ είναι οι ολιγάρχες της Αμερικής που θέλουν να φιμώσουν την κριτική για την πηγή του πλούτου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: