Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Προεργασίες για δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», του νέου προτεκτοράτου των ΗΠΑ!


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΚΟΣΟΒΟΥ!
Στην προεργασία για τη δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας", επιδίδονται οι διπλωματικοί κύκλοι των Τιράνων και της αλβανικής πλειοψηφίας της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κοσόβου.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα (24.10), η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε συμφωνία για την κοινή διπλωματική και προξενική εκπροσώπηση Αλβανίας και Κοσόβου στο εξωτερικό.

Την ίδια συμφωνία είχε εγκρίνει ήδη από τις 13  Μαϊου η Βουλή του Κοσόβου.
Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να "πέσουν" εντός των επόμενων ημερών, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Χατζηανάστο και του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι.
Έτσι γίνεται άλλο ένα βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη και προοπτικά την ενοποίηση ή έστω συνομοσπονδιοποίηση της Αλβανίας και του Κοσόβου, κάτω από την αιγίδα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Το κρατικό αυτό μόρφωμα δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένα προτεκτοράτο, το οποίο θα είναι ο πλέον πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, στα Βαλκάνια και το οποίο θα αποτελεί ζώσα υπενθύμιση του τί περιμένει οποιαδήποτε χώρα αψηφίσει την παντοδυναμία των δυτικών ιμπεριαλιστικών κρατών. 
Υπενθυμίζεται πως στο Κόσοβο υπήρξε δραματική αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού καθώς μετά τη συνθηκολόγηση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς με το ΝΑΤΟ και τη λήξη των βομβαρδισμών, οι Σέρβοι του Κοσυφοπεδίου υπέστησαν απηνείς διωγμούς και εκτοπίστηκαν προς τη Σερβία, κάτω από την σιωπηρή ενθάρρυνση του ΟΗΕ.
'Έκτοτε το Κόσοβο "διοικείτο" από το 1999 έως και το 2008 από τον ΟΗΕ, ενώ από το τέλος του 2008, αποτελεί επίσημο προτεκτοράτο της ΕΕ καθώς διοικείται από την EULEX (European Union Rule of Law Mission in Kosovo) ενώ έχει ως επίσημο νόμισμα το ευρώ...
Ήδη από τις αρχές του 2008, η Βουλή του Κοσόβου ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο έχει έγινε δεκτό ως πλήρες μέλος τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην Παγκόσμια Τράπεζα, αμφότεροι υπερεθνικοί θεσμοί οι οποίοι ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η Αλβανία αποτελεί έναν από τους πλέον πιστούς υποτακτικούς των ΗΠΑ, διεθνώς!
Μέχρι σήμερα, μόλις 85 κράτη μέλη του ΟΗΕ (σε σύνολο περίπου 200) και 22 κράτη - μέλη της ΕΕ (σε σύνολο 27, πλην Ελλάδας, Κύπρου, Ισπανίας, Ρουμανίας και Σλοβακίας) έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Επομένως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, στον πρακτικό εξαναγκασμό τους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, από την "τσαμπουκαλεμένη" αλβανική διπλωματία, στα πλαίσια της "κοινής διπλωματικής και προξενικής εκπροσώπησης" Αλβανίας - Κοσόβου. 
Ίσως να είναι περιττό να τονίσουμε πως μια θετική ή έστω ουδέτερη στάση θα "έθαβε", πολλά από τα επιχειρήματα της κυπριακής διπλωματίας στο ζήτημα του Κυπριακού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: