Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κωδικός: "Βενιζέλος".


του Αντώνη Δελλατόλα
Από την τελευταία – ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει – εμφάνιση του Βαγγέλη Βενιζέλου στα ΜΜΕ προκύπτουν ορισμένα μηνύματα, που θα είναι χρήσιμο να τα αποκωδικοποιήσουμε, αποφεύγοντας τις βαθυστόχαστες οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟ: «Πληρώστε τους φόρους σας γιατί χανόμαστε».
Να μην χαθούμε, βεβαίως, αλλά πόσα πια θα πληρώσουμε, αν έχουμε, για πόσο καιρό, πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι και πόσα ακόμα ψέματα θα ακούσουμε;
ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: «Η ακύρωση της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ δεν αφορά την 6η δόση, ήταν προγραμματισμένη».
Ναι, όσο προγραμματισμένη ήταν η διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα και η αναχώρησή της πριν από δεκαπέντε μέρες!
ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΙΤΟ: «Λεφτά υπάρχουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για τις ανάγκες του Δημοσίου».
Ε, βέβαια, αν επί έναν μήνα δεν πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, πληρωμές σε νοσοκομεία, επιστροφή ΦΠΑ κ.λπ., τότε θα φτάσουν τα λεφτά.
ΜΗΝΥΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: «Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και επιπρόσθετο ‘‘κούρεμα’’ του χρέους».
Μα, δεν ακούει κάθε μέρα στα ΜΜΕ τις δηλώσεις Μέρκελ, Γιούνκερ, Σόιμπλε και καμιά δεκαριά άλλων, περί του αντιθέτου;
ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: «Με υβρίζει καθημερινά ο Σαμαράς».
Δεν θέλει κριτική, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά ούτε και από τον Σαμαρά, για όσες λαθεμένες προβλέψεις κάνει ή για τις απίστευτες κωλοτούμπες των τελευταίων 20 ημερών.
ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΤΟ: «Εγώ θυσιάζομαι για σας, υποθηκεύοντας το πολιτικό μου μέλλον κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.».
Στη θέση αυτή, δεν τον τοποθέτησε ο λαός, ούτε το ανέφεραν οι Γραφές. Ο Παπανδρέου τον έχρισε διάδοχο του Παπακωνσταντίνου, όπως θα μπορούσε να βάλει τον Αλέκο Παπαδόπουλο ή τον βουλευτή Αμοιρίδη. Τόσο απλά...
Σε ό,τι αφορά την αυταρέσκεια και το ύφος του – κατά τα άλλα ταλαντούχου – Ευάγγελου, νισάφι πια!!! Εξ αιτίας αυτών έχασε την πρώτη μάχη απέναντι στον Παπανδρέου. Πάλι για τους ίδιους λόγους μπορεί να χάσει και τη δεύτερη απέναντι στο... χρέος!!!
ΥΓ.: Εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε παλιά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Κοιτούσε το πρωί στον καθρέπτη κι έλεγε: ‘‘Βρε μπαγάσα, τι τέλειος που είσαι, θα στείλω συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα σου’’»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: