Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ισπανία: «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου ενωθείτε, στις 15 Οκτωβρίου.

Οι Ισπανοί πρωτοπόροι του κινήματος των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, κάλεσαν σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

"Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ' όπου ξεπήδησε το κίνημα των "Αγανακτισμένων" κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. 

"Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο", πρόσθεσε.
"Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας", αναφέρει ένα μανιφέστο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Ο ιστότοπος με τον ονομασία "Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή" (United for Global Change) παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για την 15η Οκτωβρίου σε τουλάχιστον 45 χώρες.

Οι Ισπανοί "Αγανακτισμένοι" ζητούν από διαδηλωτές από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στη Μαδρίτη, όπως είχαν κάνει στις 19 Ιουνίου, οπότε τουλάχιστον 200.00 είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ισπανία. 
Ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Ισπανία, η 15η Οκτωβρίου θα είναι ένα τεστ για την ικανότητα κινητοποίησης του κόσμου από τους "Αγανακτισμένους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: