Η ΣΤΕΊΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΊΡΙ ΣΤΟ WORDPRESS.COM

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η ανάσα ανακούφισης του Γιώργου.



Μετά τα θριαμβευτικά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, διοργανώθηκε ένα μεγάλο πάρτι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και για τις ανάγκες της η οδός Ιπποκράτους παρέμεινε κλειστή για 6 ώρες, καθώς στο οδόστρωμα στήθηκαν 25 ψησταριές που σουβλίζονταν αρνιά, κατσίκια και γουρουνόπουλα. Οι ψησταριές υποδήλωναν τους μήνες του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία.


Το παρόν έδωσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα η οποία και συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το επιτυχές αποτέλεσμα. “Γιώργο τώρα καταλάβαμε τον τιτάνιο αγώνα σου, οι θυσίες των Ελλήνων που εμείς όλοι ψηφίσαμε δεν πήγαν χαμένες” του είπε η Βάσω Παπανδρέου εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των βουλευτών του κινήματος.


Ο πρωθυπουργός εμφανώς καταπονημένος από την δύσκολη διαπραγμάτευση ευχαρίστησε τους συντρόφους του για την δύναμη και την επιμονή που επέδειξαν  σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Εκείνη τη στιγμή στα γραφεία του κόμματος έφτασε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνοδευόμενος από κλαρίνα, ζουρνάδες και νταούλια. Ο υπουργός Περιφερειακής ανάπτυξης είχε ξεκινήσει με οργανοπαίχτες, της ιδιαίτερης πατρίδας του της Ημαθίας, από την Ομόνοια και διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας θέλησε να  δώσει χαρακτήρα πανηγυριού στην μεγάλη μέρα. Ο Γ. Παπανδρέου, δεινός χορευτής, μετά από απαίτηση του υπουργικού συμβουλίου έσυρε πρώτος τον χορό ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στην Καραγκούνα.


Αυτό που δεν θα ξεχάσει κανείς από την πανηγυρική βραδιά  είναι την είσοδο των δύο αντιπροέδρων. Παρά της κόντρες και την αμοιβαία καχυποψία οι κύριοι Πάγκαλος και Βενιζέλος κατέφθασαν στην εκδήλωση κουβαλώντας ένα βαρέλι 100 κιλών το οποίο ήταν γεμάτο κρασί. Ο οίνος ήταν παρασκευή του κ. Πάγκαλου από το μικρό οικογενειακό κτήμα που διατηρεί. 


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το κέφι είχε ανάψει για τα καλά στα πεζοδρόμια της Ιπποκράτους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χόρευε καλαματιανό αλλά η ΕΛ.ΑΣ. είχε άλλη άποψη. Μετά από καταγγελία γείτονα, περιπολικό της άμεσης δράσης έφτασε στο σημείο που γινόταν η γιορτή και απαίτησε να τερματιστεί αμέσως ειδάλλως θα προσάγονταν οι υπεύθυνοι. Μάταια ο αρμόδιος υπουργός Χ. Παπουτσής προσπαθούσε να τους μεταπείσει, οι αστυνομικοί δεν έκαναν βήμα πίσω. Το περιστατικό έληξε με τους ζουρνάδες να σιγούν οριστικά και τον κ. Παπουτσή να χαρακτηρίζει τους δύο αστυνομικούς εγκάθετους της Δεξιάς και του κ. Σαμαρά.


Ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς να χάσει χρόνο κατευθύνθηκε προς τα ιστορικά γραφεία του κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί πλάι σε μια μισάνοιχτη πόρτα, κοίταξε τον ουρανό και βγάζοντας μια ανάσα ανακούφισης είπε “Πατέρα τα κατάφερα, έσωσα τη χώρα και έφερα μια για πάντα στη ζωή των Ελλήνων τον σοσιαλισμό τώρα θα κατέβω τον Βοϊδομάτη με το κανό χωρίς ενοχές.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: